El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 25 de setembre del 2009

LA HISTÒRIA INTERMINABLE de Michael Ende a LA FUGA DELS LLIBRES amb Joana Pol

divendres, 25 de setembre del 2009
Ja us ho haviem dit! A Pirates i Sirenes regna la fantasia! I avui a la secció LA FUGA DELS LLIBRES, el nostre protagonista serà el betseller mundial de l' escriptor Michael Ende, LA HISTÒRIA INTERMINABLE.

Imatge per gentilesa de l' Editorial Alfaguara


Michael Ende (1929-1995) és un escriptor alemany que, des de ben petit i gràcies a la influència dels seus pares —un pintor i una cantant—, va créixer envoltat pel món de la imaginació i la fantasia. De ben jove va ser actor a l’Escola de Teatre de Munic i es va dedicar a escriure guions, crítiques de cine i obres de teatre. La seva entrada al món de la literatura va ser a través de Jim Botó i Lluc el maquinista, que es convertiria en un dels seus gran èxits de narrativa infantil, i de Momo (1973), una obra que tracta del temps i la solitud.L’any 1979 va publicar La història interminable, i d’aleshores ençà ha estat traduïda a desenes de llengües i, fins i tot portada al cinema encara que a desgrat del seu autor.


Si hem de fer cas de les classificacions de les novel·les, La història interminable es pot considerar una novel·la fantàstica. No obstant això, també es pot pensar que és una novel·la d’educació perquè hi veurem un protagonista que aprèn i es transforma juntament amb el món que l’envolta. Aquest protagonista, un nen anomenat Bastian Balthasar Bux, esdevindrà una mena d’heroi gràcies al fet d’entrar en el llibre que llegeix i protagonitzar aventures al costat del seu admirat heroi de ficció, l'Atreiu. En aquesta contraposició, fantasia-realitat, comprendrem el valor que Ende donava a la fantasia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates