El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 30 de setembre del 2009

Aquesta nit el nostre guia per LA RUTA D' ORIÒ serà l' historiador i mestre NORAT BAUÇÀ

dimecres, 30 de setembre del 2009
Hola amics! A qui no l' hi agrada escoltar històries sorprenents? Minuts plens de màgia a cau d' orella? Per els pirates i sirenes que vulguin viatjar cap UN ALTRE MÓN us recomanam escoltar el programa aquesta nit, ja que aquest es el tìtol del darrer llibre d'en Norat Bauçà. Es tracta d'un recull d'històries, reals o fictícies, que s'han anat transmetent per tradició oral i que, com diu el seu amic Sebastià Portell Bonet al seu blog, ara en Norat ha elevat a la categoria de literatura. Avui els nostres dessitjos es convertiran en realitat en la veu del nostre convidat,

NORAT BAUÇÀ a LA RUTA D' ORIÒ



Aquesta és la portada del llibre UN ALTRE MÓN

Honorat Bauçà Roig ( Ses Salines, 1949) va estudiar magisteri. Ha fet de mestre durant quaranta anys, sobretot a Ses Salines i a l'IES Damià Huguet de Campos. Les seves inquietuts intel·lectuals han trespassat però les aules; per això ha dedicat el seu llibre a escriure i a aprofundir en els coneixements de la història de la terra. Així, ha estat corresponsal dels diaris ULTIMA HORA i BALEARS i ha col·laborat en moltes revistes com "Zaboe", "Jussana", "S' Espira","Ressó"...Ha estat coautor de l'estudi De la terra a la taula (1987) i de la Guia de Ses Salines (1999) de l' Ultima Hora. També es l' autor del joc didàctic Conéixer Ses Salines (2006).

En dues ocasions ha estat el pregoner de les festes de San Batomeu a Ses Salines. Ha escrit els textos de l' obra de la colla de na Maria Enganxa Els Dimonis de Ses Salines (2008) La seva gran afició l' ha convertit a fer troballes arqueològiques com la del fossat romà. En 1986 va participar en el Congrés d' Arqueologia Romana de Granollers, com coautor també, d' una comunicació sobre la trascendència d' aquest descobriment, posteriorment publicada en separata.

També ha impartit diversos cursos i conferències sobre el tema. Norat Bauçà, aquesta nit ens contarà , de ben segur, històries fantàstiques que compartirem en l' intimitat que ens confereix la nit balear a PIRATES I SIRENES.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Uep Sandra,

No sé si el conèixes personalment, però en Norat, a més d'una gran persona, és tot un personatge. Això d'escriure és només una de les seves curolles, també te podria parlar del millor oli de la contrada, del secret d'una bona caldereta, o contar-te un acudit qualsevol com si fos el millor del món, vaja que amb ell és impossible avorrir-se.
Veig que has agafat la presentació d'Un altre món que vaig publicar al meu bloc; si vols veure el comentari que en vaig fer després de llegir-lo, el deix aquí:
http://queralbs.nireblog.com/post/2009/05/19/estic-llegint-%e2%80%a6-cronica-de-la-independencia

Salut i sort!
Sebastià Portell.

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates