El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 30 d’octubre del 2009

TERENCE H. WHITE, aquesta nit a LA FUGA DELS LLIBRES.

divendres, 30 d’octubre del 2009
Avui a Pirates i Sirenes el protagonista serà TERENCE WHITE i el seu llibre CAMELOT. Per suposat que parlarem de l´adaptació a l agran pantalla. Merlí és un personatge conegut mundialment!



Sinopsi:
El dia que Berruga arrenca l'espasa de la pedra, es revela al món la seva identitat i la seva destinació: ell és i serà ja per a sempre el rei Artur. El seu idealisme i entusiasme ho impulsaran a la lluita. Coneixerà l'amor en la persona de Ginebra i l'amistat en la de Lancelot, però també coneixerà el desengany i la derrota. Al final el seu únic company serà qui tot l'hi va ensenyar, el mag Merlí.

Terence H. White (Bombai 1906-Pireo 1964) es va formar en Cambridge i va treballar com mestre entre 1930 i 1936. La tendència a l'aïllament i l'entusiasme per l'estudi van caracteritzar la seva personalitat. Després de publicar England Have my Bones(1936), es va apartar de tot i es va dedicar a investigar i escriure. Va viure primer a Irlanda, entre 1939 i 1945, i més tard en la illa de Alderney, fins a 1960. Interès especial van despertar en ell les llegendes artúricas i, així, va realitzar una adaptació en quatre llibres de la Morte d´Arthur de Sir Thomas Mallory, el títol genèric de la qual és The Onze and Future King (1939-1958). Aquesta fué adaptada al seu torn, en 1960, al gènere de la comèdia musical com a Camelot i va constituir un dels majors èxits de Broadway. Camelot és també el títol que se li dóna a Espanya a l'obra de White. Després de la seva mort, es va descobrir el manuscrit del Llibre de Merlín, que completa la sèrie.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates