El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 2 d’octubre del 2009

Avui a la secció de PIRATES I SIRENES, LA FUGA DELS LLIBRES: Somien els androides amb ovelles elèctriques?de Philip K. Dick (1928-1982).

divendres, 2 d’octubre del 2009
Un divendres més la nostra bona amiga Joana Pol ens portarà a recordar, re-descobrir o descobrir per primer cop l' obra més emblemàtica del escriptor Phillip K. Dick Els androides somien xais elèctrics? o (Somien els androides amb ovelles elèctriques?)a la nostra secció LA FUGA DELS LLIBRES i la lliure adaptació que va fer d' ella el director de cinema Ridley Scott:


Blade Runner

Diferentes portades del llibre de Phillip K. Dick

Blade Runner és una pel·lícula nord-americana dirigida per Ridley Scott l'any 1982. Es tracta d'un dels films de ciència-ficció més importants de la història, fins al punt que ha entrat en el reduït grup de films de culte d'aquest gènere com poden ser Star Wars o Star Trek. El film va representar la consagració del seu director Ridley Scott, que la considera la seva obra més completa i personal, i de l'actor Harrison Ford.


Somien els androides amb ovelles elèctriques? de Philip K. Dick. El repartiment es compon de Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh i Daryl Hannah; el dissenyador principal va ser Syd Mead i la música original va ser composta per Vangelis.




La pel·lícula descriu un futur en el qual els anomenats replicants, éssers fabricats a través de l'enginyeria genètica, fan els treballs perillosos i degradants a les "colònies exteriors" de la Terra. Aquests replicants són fabricats per Tyrell Corporation; per tal de ser "més humans que els humans", especialment en el cas dels models Nexus-6, s'assemblen físicament als humans, tenen més agilitat i força física, però manquen de la mateixa resposta emocional i d'empatia. Els replicants van ser declarats il·legals en el planeta Terra després d'una revolta sagnant. Un cos especial de la policia, els blade runners, s'encarrega de rastrejar i matar els replicants fugitius que es troben a la Terra. A la pel·lícula, es demana a un blade runner semiretirat , Deckard, que s'enfronti a un grup de replicants particularment brutal i hàbil que ha arribat a Los Àngeles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates