El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dijous, 29 d’octubre del 2009

Avuia CONTES PER A NO DORMIR: VAMPIRS amb Chema Font

dijous, 29 d’octubre del 2009
Vampirs Mites, llegendes o realitats? Si parlem de Vampirs, parlem irremediablement d´un caramull de històries populars i llegendes, d' obres literàries i cinematogràfiques que han tengut més o menys èxit. Aquesta nit a PIRATES I SIRENES parlarem del origen dels vampirs i de tots els seus subgèneres i variacions que han aparegut al llarg de la història. Els mites i les realitats dels coneguts com a xucla-sang a exàmen aquesta nit a la nostra secció CONTES PER A NO DORMIR. El nostre guia per aquest terrorífic recorregut avui serà l´investigador CHEMA FONT.

Vlad Draculea


Aquest personatge històric, extremadament cruel i violent, apodado "Tepes" pel seu mètode preferit de tortura, el empalament, va esser un voivoda o príncep de Valaquia (avui part de Romania), declarat heroi romanès per lliurar a la regió i a Europa dels otomans. Vlad Tepes va inspirar el personatge protagonista de Drácula en la novel·la de Bram Stoker; però no existeixen registres o documents històrics que ho acusin de beure sang humana encara que sigui una referència obligada al tractar el tema del vampirisme i la seva vida està entreteixida amb el mite del vampir. Els seus crims i excessos suggereixen que podria haver patit algun altre tipus de trastorn psiquiàtrics encara que hi ha qui assenyalen que solament va ser un home desalmado però del seu temps doncs li va tocar enfrontar des de nen uns problemes per als quals era comú en aquesta convulsa època aplicar càstigs i mesures extremes .

Comtessa Elizabeth Bathory

Cridada "La Comtessa Sagnant", va pertànyer a l'alta aristocràcia hongaresa i va viure entre els segles XV i XVI, famosa a Europa per la seva bellesa. Després de quedar vídua en 1604, per a no perdre la seva joventut i hermosura, va practicar la màgia negra i considerant que la sang de donzelles verges la conservarien bella i ufanosa, va assassinar a 650 joves camperoles a qui torturava i dessagnava per a obtenir sang per als seus banys o per a beure-la, fins que l'emperador Matias II i el palatinado la van detenir i la van jutjar, sent condemnada en 1611 a complir cadena perpètua aparedada en les seves estances on va morir en 1614.

Gilles de Rais


Aquest aristòcrata francès del segle XV, que va lluitar en els anys finals de la Guerra dels Cent Anys al costat de Juana d'Arc, buscant en la sang el secret de la pedra filosofal va torturar i va donar mort a uns 300 nens, durant 8 anys, fins que en l'any 1440 va ser capturat, processat i executat.

Peter Kürten


Aquest alemany, més conegut com "El Vampir de Düsseldorf", va iniciar les seves activitats molt jove, torturant i matant a animals. Als cinc anys va intentar ofegar a un company mentre jugaven en una embarcació i als nou anys va preparar un accident en el qual van morir dos nois. Malgrat les seves maneres afables i el seu aspecte imperturbable i malgrat ser considerat pels seus veïns com una persona seriosa, honesta i amable, va ser condemnat per diversos delictes com robatori, assalt o deserció de les seves obligacions militars. El seu primer homicidi, una nena de vuit anys, va tenir lloc en 1913, i al final de la seva vida va ser acusat de nou assassinats i set intents d'assassinat. Va morir sense penedir-se dels seus actes i sense sofrir remordiments per ells. La seva passió per la sang li va fer dir abans de ser guillotinat: "Després que em decapitin, podré escoltar per un moment el so de la meva pròpia sang al córrer pel meu coll. Aquest serà el plaer per a acabar amb tots els plaers". Aquesta història va ser duta al cinema com M, el vampir de Düsseldorf de Fritz Lang (1931), on Peter Lorre feia una magnífica interpretació de l'assassí.
Font: Viquipèdia

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates