El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 22 de gener del 2010

Stephenie Meyer i la saga "Crepúsculo" a LA FUGA DELS LLIBRES

divendres, 22 de gener del 2010
Un divendres més explorarem tots plegats una junt a la nostra bona amiga i editora Joana Pol, una de les escriptores actuals amb més èxit. Analitzarem el fenòmen de la saga "Crepúsculo" (Crepuscle) i les seves adaptacions cinematogràfiques. A LA FUGA DELS LLIBRES:
i
Crepuscle

Stephenie Morgan, més coneguda com Stephenie Meyer, va néixer el 24 de desembre de 1973. És una autora americana coneguda, principalment, per una saga de llibres sobre amor i vampirs, Crepuscle, dedicada, especialment, a un públic més aviat adolescent. Aquestes novel·les han venut al voltant de 40 milions de còpies per tot el món, amb traducció a 37 llengües arreu del món. L'any 2008 va estrenar-se la pel·lícula basada en el llibre, amb el mateix títol. Meyer també es l'autora de la novel·la de ciència-ficció per a adults "The Host". Gràcies a aquests llibres, ha estat l'autor que més llibres ha venut al món durant el 2008, 29 milions de llibres.


Després de l'èxit de Crepuscle (2005), Meyer va continuar la història amb tres llibres més: Lluna Nova (2006), Eclipse (2007) i A trenc d'alba (2008). La saga de llibres ha vengut al voltant de 25 milions de copies en 37 països arreu del món. L'any 2008, els quatre llibres van arribar a ser best-sellers, fent de Meyer la primera autora que aconsegueix aquest repte; també fou l'autora amb més llibres venuts aquell any. Meyer ja va dir que "A trenc d'alba" seria la última novel·la explicada des del punt de vista de Bella Swan. "Midnight Sun",serà una novel·la complementària a la resta, però explicada des del punt de vista d'Edward Cullen. Meyer esp erava publicar el nou llibre poc després d'A trec d'alba", però un problema amb l' esborrany ha fet posposar-ne la publicació indefinidament.

Aqui teniu els dos trailers, el de la primera adaptació: Crepúsculo, i la darrera, Luna Nueva


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates