El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 4 de desembre del 2009

WATCHMEN, els vigilants que ens protegeixen, els protagonistes aquesta nit a PIRATES I SIRENES.

divendres, 4 de desembre del 2009
Aquesta nit a la secció LA FUGA DELS LLIBRES:WATCHMEN, amb l´escriptora Joana Pol.

Watchmen («Vigilants» en català) és una historieta de superherois escrita per Alan Moore i dibuixada per Dave Gibbons, ambdós de nacionalitat britànica, publicat per la companyia nord-americana DC Comics durant els anys 1986 i 1987 com una sèrie limitada de 12 nombres.

L'obra ha estat reeditada diverses vegades, normalment en el format de novel·la gràfica i traduïda a diferents idiomes, entre ells l'espanyol, a més d'obtenir prestigiosos premis, com el Premi Hugo. Després de diversos projectes cancel·lats, Zack Snyder es va encarregar d'adaptar el projecte a la pantalla gran.

L'acció de Watchmen es desenvolupa en l'any 1985, en el marc d'una ucronía en la qual els Estats Units estan a punt d'entrar en una guerra nuclear amb la Unión Soviètica. En aquest escenari, es relata la història d'un grup de superherois del passat i del present com els fets que envolten el misteriós assassinat d'un d'ells.

Watchmen presenta als superherois com gent corrent que ha d'enfrontar-se als seus propis conflictes ètics i als seus problemes personals, que lluita contra els seus trastorns i fracassos i que, amb la notable excepció del Doctor Manhattan, manquen per complet de superpoders. La deconstrucció que l'obra realitza de l'arquetip convencional del superheroi, combinat amb l'innovador ús de tècniques cinemáticas, d'abundant simbolisme i de la metaficció, han exercit una important influència sobre còmics i pel·lícules posteriors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates