El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dijous, 24 de juny del 2010

El moviment Slow amb ALBERTO FRAILE a CONTES PER A NO DORMIR

dijous, 24 de juny del 2010
Hola amics! Avui vespre relantirem la velocitat habitual del nostre programa per aconseguir el ritme més adequat per comprendre que el més important a la vida no és arribar a la meta , si no, gaudir del viatge. Per entendre una cosa tan simple hi ha un moviment mundial promogut per una part de la població mundial que se n'ha adonat de que viure a un ritme tan vertiginós i trepidant no porta res de bo ja que, ens perdem tantes coses pel camí! Per això anit vos proposem un viatge tranquil, acompasat i molt interessant per descobrir...



El moviment "Slow" amb


ALBERTO FRAILE

revista Namaste

Acerca de Namaste (Font: Revista Namaste)



La web revistanamaste.com nace de la revista Namaste, una publicación especializada en ecología, crecimiento personal y movimientos sociales que se edita en Baleares.

El proyecto está formado por un grupo de profesionales de la comunicación, dirigido por Alberto D. Fraile Oliver.

La revista viene a cubrir dos bloques temáticos principales. Por una parte el reto al que se enfrenta nuestra sociedad de pasar de una economía dependiente del petróleo a una economía sostenible y limpia. Desde las páginas de Namaste se facilita información y recursos para familiarizarse con esta situación. En este aspecto los temas principales son: bioconstrucción, energías renovables, transporte sostenible, permacultura, agricultura ecológica, acciones para frenar el cambio climático, autosuficiencia…

El otro bloque temático tiene que ver con el creciente nivel del estrés y ansiedad que afecta a nuestra sociedad. Desde las páginas de nuestra revista facilitamos información y recursos para acceder a técnicas, practicas y filosofías que permitan encontrar el equilibrio en medio del ritmo frenético que nos rodea. Los temas relacionados con este bloque son: alimentación sana y natural, ejercicio físico, contacto con la naturaleza, terapias alternativas, salud integral, técnicas orientales, meditación…

Para abordar este compromiso utilizamos un enfoque holístico (holos=totalidad). Es decir contemplamos la realidad como una totalidad. Por ello tratamos de proporcionar contenidos enfocados a las diferentes áreas de interés de cualquier persona: físico, emocional, mental y espiritual.

dimarts, 22 de juny del 2010

El nou batlle d’Inca, Rafel Torres, dimarts a EN CODI SECRET

dimarts, 22 de juny del 2010
Benvolguts amics, anit puja a bord del nostre espai nocturn el nou batlle de la ciutat d’Inca, Rafel Torres, a la secció “En codi secret” que es desvetlla com a persona i no com a polític.


El Batlle d' Inca, Rafel Torres
EN CODI SECRET



Després de cursar els tres primers cursos de la carrera de Dret a la Universitat de les Illes Balears, va començar a fer feina a l’empresa Camper on ha estat durant 22 anys ocupant diferents càrrecs de responsabilitat en diversos departaments.

En la seva vessant política, Rafel Torres, es va afiliar al Partit Popular amb 18 anys, des dels 22 anys ha ocupat càrrecs com ara president de Noves Generacions o president de la Junta Local des de 2005. Actualment, és vicepresident executiu del PP a les Illes Balears.

L’any 1995 va entrar com a regidor municipal per primera vegada, càrrec que ha ocupat de forma ininterrompuda fins el 2010. Ha gestionant de forma successiva les àrees de Participació Ciutadana, d’Esports, de Joventut, d’Habitatge i d’Interior. A més, també ha estat durant dues legislatures tinent de batlle i coordinador general de Regidories.

Pirates i sirenes presenta La vertadera i sorprenent història del ratolí Pérez de Cristina Herreros

Al programa Pirates i Sirenes d’IB3 Ràdio, presentat i dirigit per Sandra Llabrés, de dilluns es compta amb un caire molt infantil a la secció “El ball de les plomes”, ja que es té l’honor d’entrevistar l’autora del llibre La vertadera i sorprenent història del ratolí Pérez, Cristina Herreros.

Ana Cristina Herreros
a
EL BALL DE LES PLOMES


“Què fa el Ratolí Pérez amb les dents que recull a la nit? Saps on viu? Per què es diu així? Sabies que en altres països qui s’ocupa d’aquesta feina és una formiga o una fada? En aquest llibre il·lustrat hi trobaràs la resposta a totes aquestes preguntes. I a alguna altra que no et fas, també. Seran moltes les coses importants que descobriràs en aquest llibre. Sobretot: que el veritable regal que aquest ratolí et deixa amagat a sota del coixí no són els diners ni la joguina, sinó…”

Ana Cristina Herreros és filòloga i especialista en literatura tradicional, compagina el seu treball com editora amb el seu ofici de narradora (amb el nom d’Ana Griott) a biblioteques, teatres, presons, cafès, escoles o parcs des del 1992. També ha publicat Cuentos populares del Mediterráneo i Libro de Monstruos españoles, obra premiada pel Ministeri de Cultura com el Millor llibre editat en la categoria de Llibres infantils i Juvenils de 2008.

dijous, 17 de juny del 2010

Els Miralls amb CHEMA FONT a Contes per a no dormir

dijous, 17 de juny del 2010
Bon dia! I avui a CONTES PER A NO DORMIR de Pirates i Sirenes, el nostre amic investigador Chema Font ens parlarà dels MIRALLS! Ja sabeu... la màgia dels miralls, els costums, les llegendes, aparicions i esperits, història, en un programa a on podeu fer de tot, manco dormir-vos!

ELS MIRALLS
a
CONTES PER A NO DORMIR



Els miralls han estat objecte de tot tipus de supersticions al llarg de la història. Trencar un mirall porta 7 anys de mala sort, recordeu? Es diu que el mirall és el reflexa de l’ànima de la persona, trencar el mirall suposa trencar l’ànima. Per això els vampirs no es reflexen en un mirall perquè no tenen ànima.


HISTÒRIA

Els miralls com a estris de tocador i objecte manual foren molt emprats en les civilitzacions egípcia, grega, etrusca i romana. S'elaboraven sempre amb metall brunyit, generalment cobre, plata o bronze, a aquest procés se'l coneix pel nom de plateig. Tenien forma de placa rodona o ovalada, ornada ordinàriament amb gravats o relleus mitològics al revers (els romans no tenien gravats, però sí relleus). D'aquests espills es conserven encara molts exemplars en alguns museus arqueològics. Durant l'alta Edat Mitjana l'ús del mirall era estrany, fins que en el s. XIII s'inventà la fabricació dels de vidre i de cristall de roca sobre llàmina metàl·lica, sense deixar-se de construir els de només metall fins el s. XVIII. El mirall, com a moble d'habitació o cambra, comença amb el s. XVI, car tot i que durant els dos segles anteriors es citen alguns exemplars històrics no era molt conegut i el seu ús era poc corrent. En aquest segle es presenta com a marc elegant i peu artístic i ocupa un lloc distingit al saló com a objecte mobible i de dimensions reduïdes. Cap al s. XVII les fàbriques venecianes arriben a construir espills de gran mida i d'ençà serveixen com a objectes singularment decoratius en salons, en què ocupan un lloc destacat. Els miralls moderns consisteixen d'una prima capa de plata o alumini depositada sobre una planxa de vidre, la qual protegeix el metall i fa que el mirall sigui més durader.

dimecres, 16 de juny del 2010

Reencarnació i Renaixament. La Roda de la Vida amb LAURA SERRANO

dimecres, 16 de juny del 2010
Pensau que podem viure més d´una vida? Realment la nostra ànima o esperit es recorpora tantes vegades facin falta fins evolucionar i corregir errors? La qualitat de la nostra reencarnació ve determinada pel Karma? Perquè les regresions ens poden aportar dades reals de llocs que no coneixem? Créis en la reencarnació con els hinduistes o renaixament com els budistes? De totes aquestes apassionants qüestions parlarem anit a PIRATES I SIRENES a LA RUTA D´ORIÒ amb Laura Serrano, terapeuta alternativa.

Vivim més d´una vida?
Triam cóm, quan i on renaixem?
Quantes vegades tornem i perquè?
La Ruta de la nostra vida a LA RUTA D´ORIÒ


La Roda de la Vida (Pintura Budista)
Amb Laura Serrano parlarem de cóm tenim la nostra història marcada per els aconteixaments que viu la nostra ànima. Patrons familiars, espai entre vies, 9 mesos d´embaràs, primers anys de vida, sanar malaties, i moltes qüestions interessants anit al programa.

dimarts, 15 de juny del 2010

Manuela de la Vega EN CODI SECRET

dimarts, 15 de juny del 2010
Aquesta nit compartirem una bona vetllada amb la nostra convidada al CODI SECRET. Entregada a la causa dels malalts renals, ja que ella mateixa és trasplantada, presideix des de fa 11 anys l' associació per la lluita contra las malalties renals, ALCER. Dóna d' empenta i coratjosa, la major de 12 germans, la convidada d'anit treballa durament per la causa que afecta a moltes persones al nostre país i conscienciar així a la població de la necessitat de fer-se donants d'òrgans ja que és "regalar vida". La seva darrera fita: aconseguir que més de 150 persones ballin en una Flashmob al Parc de la Mar anomenada: DONAR ÓRGANOS ES REGALAR VIDA. Una moderna iniciativa que a acaparat tots els mitjans de comunicació per la seva divertida forma de cridar l' atenció sobre aquest important assumpte: la donació.

MANUELA DE LA VEGA
(Presidenta d' ALCER a Balears)
"En Codi Secret"
Manuela de la Vega es una persona plena de vitalitat que compagina a la perfecció les seves tasques al capdavant de ALCER com també la presidència de l'Associació de Persones amb Diabetis de les Illes Balears amb altres com de comentarista i tertuliana a programes de ràdio y televisió. A Mallorca és molt coneguda a l' àmbit social i cultural per la seva implicació en accions de caire social i que repercuteixen en la salut de les persones que com ella han patit una disfunció renal. Aquesta nit puja a bord del nostre vaixell, per parlar-nos de la vida, de la familia, dels amics, i de tot allò que és realment important per una persona lluitadora com ella, i que a més empra les seves energies per ajudar al demés.

dilluns, 14 de juny del 2010

L' olor de les flors" anit a PIRATES I SIRENES

dilluns, 14 de juny del 2010
Bon dia seguidors de PIRATES I SIRENES! Aquesta nit us convidem a viatjar de bell nou a bord del nostre vaixell màgic per volar plegats fins a Girona, allà avui coneixarem a la nostra convidada a la secció EL BALL DE LES PLOMES:


Rocío Abelenda i Carrillo
ens presenta el seu relat
"L' olor de les flors"



Rocio Abelenda (Camós, 1973).Llicenciada en periodisme. Ha
treballat en mitjans de comunicació com el Diari de Girona, o el setmanari La
Garrotxa i com a organitzadora d‘esdeveniments i celebracions. La seva afició a
escriure relats ha anat creixent en els darrers anys. Ha participat en un taller
d‘escriptura literària impartit per l‘escriptora Maite Carranza a la Fundació
d‘Estudis Superiors d‘Olot. També li agrada molt llegir i poder comentar llibres
en el Club de Lectura de l‘AMPA de l‘Escola Pla de l‘Ametller de Banyoles.
Anteriorment ha col·laborat amb LA LLUNA EN UN COVE (núm. 13), amb el relat
Dolça amargor.

dijous, 10 de juny del 2010

Mar Monsoriu ens presenta el seu diccionari 2.0 a CONTES PER A NO DORMIR

dijous, 10 de juny del 2010
Hola amics! Què? Encara ens embullem a l' hora de navegar en les xarxes socials? No sabem el significat de nous termes? No acabam d'entendre el funcionament de certes eines de la web? Totes les preguntes (o quasi totes) ja tenen resposta gràcies a la convidada d´aquesta nit a la secció CONTES PER A NO DORMIR,


MAR MONSORIU
ens presenta el seu
DICCIONARIO WEB 2.0



Mar Monsoriu

CONTRAPORTADA DEL LLIBRE:



“La nueva forma “social” de utilizar Internet conlleva el empleo de toda una terminología que está siendo paulatinamente acuñada. Ya no sirve conocer sólo que es un “blog” o un “wiki”, ahora también es necesario saber que es un “bliki”. Además los usuarios de las redes sociales tipo Facebook hablan de su actividad en los “muros”, “perfiles” o “páginas” incluso a gente que no forma parte de las mismas. Otros, centrados en la plataforma Twitter, publican “tuits”, envían “mensajes directos (DM)” o destacan “hashtag”. Todos utilizan vocablos desconocidos para quien se enfrenta por primera vez a estas tecnologías.”

Por eso, desde mi trabajo como consultora y profesora especializada en el estudio, creación, consolidación, dinamización de redes y medios sociales, fui detectando la necesidad de desarrollar este libro. Se trata del primer diccionario que hay sobre esta materia (tanto en español, como en inglés). En el mismo, he ido recopilando las palabras , aplicaciones y redes sociales más relevantes, definiéndolas de forma que puedan ser comprensibles por cualquiera que se adentre en esta nueva Internet que tanto entusiasma a los usuarios y que tan útil comienza a ser para las empresas, entidades y organismos.

Espero que sea de vuestro interés y, en cualquier caso, quedo a
vuestra disposición.

Saludos y muchas gracias, Mar

Pepa Llausàs ens parla de les vides misterioses d´alguns escriptors a LA RUTA D' ORIÒ

Boneeeees. Ahir a la nit la nostra bona amiga Pepa Llausás, experta en simbología, històries de la història i enigmes de tots els temps, ens va parlar dels misteris que rodejan la vida d´alguns escriptors de fama mundial com Antoine de Saint-Exupéry, Arthur Conan Doyle, o Agatha Cristhie, entre d´altres. Vides tan apassionants com alguns dels seus personatges, inclús alguns comparteixen finals semblants als protagonistes dels seus llibres. Misteris sense resoldre o coincidències místiques?

Antoine de Saint-Exúpery i el seu Petit Príncep

Ambdós van desaparéixer, si bé fa pocs anys, l' aviador alemany Horst Rippert, de 88 anys, va reconéixer haver disparat contra l' avió de Saint-Exupéry tot declarant que va saber després que es tractava de l' escriptor francés a qui admirava i llegia...

dimarts, 8 de juny del 2010

José Luís Uribarri EN CODI SECRET

dimarts, 8 de juny del 2010
Presentador, carismàtic, encisador, proper, professional, entranyable, simpàtic, crític, familiar, precís, eurovisiu, comunicador, inconfundible, veterà...Son molts els qualificatius que podem emprar per descriurer-lo! Però de ben segur que amb tan sols pronunciar el seu nom tothom sap perfectament de qui parlem:

José Luís Uribarri
un gran comunicador
a PIRATES I SIRENES



Uribarri "EN CODI SECRET"

Debuta en Televisió Espanyola en 1958, al presentar-se al concurs de descobriment de nous talents CARAS NUEVAS, que presentava Blanca Álvarez. Després de ser contractat per TVE, aviat es posa enfront de les càmeres. Al llarg de la següent dècada s'aniria consolidant com un dels presentadors més populars de la televisió a Espanya. Un dels seus majors èxits professionals va ser el programa "CESTA Y PUNTOS", un dels primers programes concurs així com el musical APLAUSO, que va dirigir entre 1978 i 1983, i que es va convertir en un autèntic referent de la música d'actualitat en l'època.

Ha estat molt associat a la retransmissió del Festival de la Cançó d'Eurovisió, del que s'ha fet càrrec com comentarista en un gran nombre d'edicions des de 1969 a 2008, en un total de 17 ocasions, sent el comentarista espanyol que més edicions va narrar del festival. En Espanya es van fer molt cèlebres les seves prediccions quant al sentit del vot dels diferents països. Ha fet també algunes incursions en el món del cinema, amb petits papers en pel·lícules com Historias de la Televisión (1965), de José Luis Sáenz d'Heredia, en la qual s'interpretava a si mateix, A 45 revoluciones por minuto(1969), de Pedro Lazaga o El Astronauta (1970), de Javier Aguirre. En 1966 se li va concedir el Premi Ones (Nacionals de Televisió).

Va reaparèixer com tertulià en el programa de La1 de TVE Salvem Eurovisió, emès el 8 de març de 2008. L'espai va ser presentat per Raffaella Carrà, on es decidia el representant d'Espanya en el Festival de la Cançó d'Eurovisió de 2008, el guanyador de la qual va ser Rodolfo Chikilicuatre. Poc després va ser menjo convidat en la gal·la especial "Dansin Chiki Chiki", emesa el 29 d'abril de 2008, on s'escollien a les tres acompanyants de Rodolfo Chikilicuatre, representant espanyol d'Eurovisió 2008.

Va fer gala de la seva posició davant aquest, que per res era positiva i optimista. Uribarri va demostrar al llarg del programa la seva rotunda oposició, a pesar del tremend i contundent èxit mediàtic de Rodolfo. Dies abans a l'actuació de Rodolfo, Uribarri va reconèixer l'èxit de Rodolfo, davant l'emoció d'aquest. En l'any 2009 va ser triat com jurat per a la preselecció eurovisiva espanyola d'aquest any, "Eurovision: El Retorno", presentada per Alaska i Miguel Serrano. Pel compromís que va adquirir per a ser també jurat oficial del propi festival de Eurovision al maig de 2009, Uribarri no va poder encarregar-se de comentar el festival en aquesta edició tal com era el seu desig. Enguany a tornat a ser triat comentarista per l'edició de 2010, recolçant a Daniel Diges en tot moment i essent testimoni de luxe de com en Jimmy Jump reventàva l' actuació d' Espanya!

dilluns, 7 de juny del 2010

Antonia Tur a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 7 de juny del 2010
Bon principi de setmana! En el programa d´anit us presentem a la autora ANTÒNIA TUR, que no dubta en pujar a bord del nostre màgic vaixell per compartir plegats la seva novel·la a la secció EL BALL DE LES PLOMES.
Antònia Tur


(Palma, 1958), s’ha dedicat a la docència i ha treballat en diversos àmbits pedagògics.Actualment és directora d’un col·legi públic i presidenta d’ADIPMA. És coautora del libre Programa de conducta social (Palma 2007). Ha col·laborat en diverses revistes com Bellpuig i Pissarra,coordina la revista escolar S’Auba.com des de l’any 2000. Com a autora literària ha estrenat la comèdia S’Embut (Artà 2009) i les obres de teatre infantil Na Jerònia i la llata (Capdepera 2005), Cinc Cèntims d’història (Capdepera2007) i La bona opció (Capdepera
2009). Aquesta és la seva primera incursió en el gènere narratiu.



"Llúcia enlluernada"
de Antonia Tur
“EN EL PRINCIPI ERA EL VERB I EL VERB ERA DÉU. I el verb es va fer carn”. Ha de tornar enrere. Ha de repassar el mot verb amb el bolígraf una altra vegada, i una altra, fins que queda una paraula ennegrida, fosca, que destaca damunt el paper blanc, sobretot en comparació de la resta. De vegades hi ha coses que val més no contar. Però, i si es tracta de la teva família, dels teus amics, de la gent que més estimes? Tampoc. Llúcia, la protagonista d’aquesta novel·la thriller duu una vida aparentment harmoniosa, feliç i tranquil·la a Ciutat en els anys noranta, però oculta una part de la seva existència a tothom. La seva angoixa creix quan una desgràcia l’engoleix dins un remolí que acabarà canviant el seu destí.

dimarts, 1 de juny del 2010

Carmen Cordón en CODI SECRET

dimarts, 1 de juny del 2010
La periodista CARMEN CORDÓN, filla de l' empresari Publio Cordón, víctima dels GRAPO serà anit la nostra convidada al programa. Després de l' èxit del llibre publicat amb l' editorial Planeta "História de un secuestro", en part per contar la "seva veritat" i donar-la a conéixer al món i en part com a teràpia per asimilar els dramàtics aconteixaments ens els quals es va veure implicada ella i tota la seva familia, la periodista continúa engrescant-se en nombrosos projectes que avui ens revetllarà al nostre programa. I ja que puja a bord del nostre vaixell, gustosament contestarà les preguntes del CODI SECRET.


CARMEN CORDÓN
"EN CODI SECRET"
Carmen Cordón amb el seu llibre.

dilluns, 31 de maig del 2010

Laura Serrano i "EL COMPROMISO CON LA LUZ" a El Ball de les Plomes

dilluns, 31 de maig del 2010
Salutacions i bona setmana a tots els pirates i sirenes que ens acompanyen nit rere nit a IB3 Ràdio! Un plaer informar que aquest vespre tendrem entre nosaltres a una sirena ben especial, amb un llegat ben especial: EL COMPROMISO CON LA LUZ. Tot un seguit de pensaments, sentiments i vivències que el seu pare militar va anotar en un diari i que reflecteixen el seu dia a dia en temps de guerra i pau i que un dia, ja de gran, ella va trobar amb el seu nom escrit.
Laura Serrano, puja a bord del nostre vaixell per descobrir-nos el llegat del seu pare Gregorio Serrano García,

"El Compromiso con la Luz" de Laura Serrano
a EL BALL DE LES PLOMES

Portada del llibre que recull el diari del seu pare.

Existen tal vez héroes que a través del sufrimiento llegan a ser invulnerables, invencibles, ¿se puede atravesar el Infierno y salir vivo? Todas estas cuestiones son tratadas en el mundo filosófico de Gregorio, que canta en medio de horizontes paisajísticos que recorre tanto en época de paz, como en época de guerra. Su canto es interno y se exterioriza en una voz poética que se mimetiza a veces con el viento, con la llanura, con el agua helada de la alberca. Él, es un hombre que canta y al cantar abre las puertas de ese lado mistérico, en Gregorio hay ¿un ateo que presiente a Dios?, ¿un agnóstico que trata de descifrar el lenguaje de los infinitos? Un buscador de la Luz, a través del enfrentamiento con la muerte y lucha donde
resuena un violín del músico que nunca pudo ser.

Al conocer su poesía y encontrar su diario he comprendido el valor de la valentía y la humildad de algunos seres que nunca fueron reconocidos, ni nombrados, ni siquiera descubiertos. Yo quisiera que esto no sucediera con él, por ello fue posible que un extraño día yo encontrase su diario siendo ya mayor con mi nombre escrito en la solapa. Mi nombre garabateado de niña, sin saber que algún día siendo mayor, ese diario era un legado para mí, y contenía un mensaje que yo habría de sacar a la luz, pues él ya no existiría, él se había ido en 1990 a cantar a otros espacios su voz de vanguardista, de cosmonauta que no aspira a tumbas interplanetarias, sino a fundirse con la llanura y brotar como semilla con su corazón en flor. Para mí es un honor que estos escritos se conozcan, que su canto vibre y resuene en la poesía de nuestro tiempo, para que siga esta rueda infinita o para salir de la rueda y que no se repita más. Por lo que puede ayudar a esclarecer las mentes de los que no vivieron ese Compromiso con la luz tiempo, para aquellos que juzgan, para los que guardan rencor. Para los que siguen creyendo que existe un enemigo, en alguna parte, que es siempre nosotros mismos. Para que la consciencia despierte en ese compromiso real, sólido, inamovible, con la luz, que no es otra cosa que Amor. Puro Amor.

LAURA SERRANO

dimecres, 26 de maig del 2010

Edward Murphy i les seves lleis a LA RUTA D'ORIÓ amb Pepa Llausás

dimecres, 26 de maig del 2010
Segons la gran llei del màxim desastre de Murphy si una cosa ha d’anar malament, segurament anirà malament o pitjor del que estava previst.La torrada sempre cau pel costat de la mantega. Els aparcaments apareixen quan ja no els necessites. Si pot trencar-se caurà. Si pot ocórrer, ocorrerà. Quan estàs fent tard per arribar a una cita, o bé hi ha molt trànsit o et trobes mil i un obstacles. I si vas amb tren és molt probable que no arribis mai puntual. A més a més, s’hi podrien afegir les multiplicacions inesperades d’activitats totes al mateix dia i a la mateixa hora, com si un fat maligne s’hagués disposat a fer-te decidir l’indecidible. Avui parlem a LA RUTA D´ORIÓ.

LA LLEI DE MURPHY
Qui era Murphy?
Avui ho descobrim amb Pepa LLausás


Sabies que Edward Murphy va ser un personatge real que va morir en 1990? Es tractava d'un enginyer aeroespacial el zel del qual en el seu treball va dur als responsables del programa a ampliar les seves mires amb la finalitat de valorar qualsevol possibilitat d'error. Vols saber més?

L'any 1949, George E. Nichols, a la bàse aèria d'Edwards, a Califòrnia, mentre realitzava el projecte MX981 de la força aèria, va escoltar dir al capità i enginyer Ed Murphy, en un d'aquells moments de frustració que un sent, quan les coses no surten bé, sobretot si 'error l'ha comès un altre: "Si hi ha alguna manera de fer les coses malament, ho farà". Nichols va batejar aquesta evidència amb el nom de "llei de Murphy". Amb el temps aquesta premissa es convertí en la més esmentada pels treballadors de la NASA com a manera d'evitar l'inevitable. Dues setmanes més tard, aquesta llei va passar a formar part del vocabulari tecnològic bàsic, quan el coronel Stapp en una conferència de premsa la va fer destacar com a excel·lent rècord de seguretat en l'aterratge, per la ferma convicció dels treballadors en la llei. Temps més tard, el tècnic californià en cine i teatre Arthur Bloch va decidir recollir i publicar un compendi d'una bona quantitat de màximes que podien formar part d'una variant o d'un paral·lelisme amb a llei de Murphy i amb les quals convivim quotidianament. Aquestes eren, són, veritats populars que no es fonamenten en cap principi físic o matemàtic, però que formen part de la realitat domèstica.

dimarts, 25 de maig del 2010

El cuiner Koldo Royo en CODI SECRET

dimarts, 25 de maig del 2010
Una nit més tendrem el plaer de gaudir d' un personatge conegut al nostre programa. I serà com cada dimarts de la mà del nostre CODI SECRET, aquestes preguntes màgiques que fan possible conéixer el convidat des d' una altre angle, més íntim. Avui ens posarem a dins la cuina d' en Koldo Royo, uns dels cuiners amb més renom de la nostra comunitat i de tot el país. Aquest basc, mallorqui d´asopció es "despulla" en el nostre vaixell. Què podrem descobrir del mediàtic personatge que no sapiguem? Què no hi falta mai a la seva cuina? Què es cou al cap de Koldo Royo? Les respostes avui vespre.
KOLDO ROYO
"EN CODI SECRET"

dilluns, 24 de maig del 2010

Ostres, quins ous! de Begoña García a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 24 de maig del 2010
Hola amics! La tripulació de Pirates i Sirenes us aforeix una nit plena de simpatía i bon humor per començar bé la setmana! En la nostra secció habitual dedicada al món de les lletres, ens visitarà l' escriptora Begoña García, autora del llibre OSTRES, QUINS OUS! Però que ningú pensi que la nostra conversa serà avorrida, no. La nostra convidada d´avui té una història que contar, o més d' una. Ella, que és periodista, es va trobar de sobte xerrant de sexe al TIME OUT. Porta la secció més llegida de la revista, titulada Sexe Oral, que consisteix en fer entrevistes a personatges com Maruja Torres, Jaume Sisa, Ferran Monegal o Joel Joan sobre les seves pràctiques dins i fora del llit. El tema li va agradar i ja ha publicat dos llibres: EcoSex. O cómo practicar el sexo en verde (Océano) i Otres, quins ous, i altres productes eròtics de la cuina catalana. Amb ella no parlarem de literatura, sinó de recerques.

OSTRES, QUINS OUS!
de Begoña García a
"EL BALL DE LES PLOMES"
Un llibre de cuina que et podràs menjar de dalt a baix


Si mai no havíeu vist els productes gastronòmics catalans amb aquests ulls, ara és el moment de fer-ho. I és que trobar l’eròtica de la carxofa, dels fideus o dels melindros és fàcil i divertit, i amb Ostres, quins ous!

Pot ser altament gratificant per a la vida sexual. Begoña García, cuinera en l’erotisme periodístic, presenta un llibre ple de receptes, consells i dites amb molt d’humor i ingredients per impressionar al convidat més exigent.

Hi ha qui diu que som el que mengem. Doncs si és així, els catalans som uns calents de cap a peus! I és que els aliments que utilitzem en la nostra cuina tradicional no tant sols són bons i saludables... també són molt eròtics! D’això ha deixat constància el llenguatge popular, que els ha transformat en símbols i metàfores per parlar de temes sexuals amb total llibertat. Quin vincle hi ha entre una cigala i una botifarra? I entre uns ous i uns pebrots? I entre una figa i un conill? Cadascuna d’aquestes parelles de mots ha servit per parlar amb naturalitat d’un mateix producte d’un altra naturalesa... més carnal! Són, senzillament, sinònims populars de paraules que ens resulten fins i tot difícils de pronunciar: el penis, els testicles, la vulva...

Ostres, quins ous! a mig camí del llibre d’humor il·lustrat, llibre eròtic i de cuina, recull els productes més eròtics de la cuina catalana. Organitzat per entrants, primers, segons i postres, el llibre ofereix consells pràctics des de quina és la millor manera de triar les llonganisses, explica què vol dir «patata calenta» i ofereix magnífics suggeriments de com preparar una carn d’olla alternativa. Tot amanit amb molt d’humor i acompanyat de divertides il·lustracions.

divendres, 21 de maig del 2010

El Mite de la Fi del Món amb Joana Pol a LA FUGA DELS LLIBRES

divendres, 21 de maig del 2010
Avui al programa vendrà na Joana Pol per fer la nostra secció habitual dels divendres LA FUGA DELS LLIBRES i xerrarem de LA FI DEL MÓN i de la nostra civilització! Un tema que omple pàgines literàries i pantalles cinematogràfiques, atacs, terratrèmols, invasions, virus, impactes... Fem un recorregut per algunes d´elles 2012, ARMAGGEDON, 28 DIAS DESPUES, LA GUERRA DE LOS MUNDOS...

"El Mite de la Fi del Món"
a
LA FUGA DELS LLIBRES




També ens ferà una recomenació per el amants d´aquestes històries, el llibre LA PROFECÍA 2013 de l' escriptor català FRANCESC MIRALLES. Francesc Miralles va néixer a Barcelona en 1968. És llicenciat en filologia alemanya i periodista especialitzat en psicologia i espiritualitat. Autor de les novel·les Barcelona Blues i Amor en minúscula, que ha estat traduïda a diversos idiomes. El Cuarto Reino va ser la seva primera incursió en el thriller, i inici d'una sèrie d'èxit que ara té La profecia 2013 com gran novetat.

dijous, 20 de maig del 2010

Històries de Bruixes a CONTES PER A NO DORMIR amb Chema Font

dijous, 20 de maig del 2010
Sabeu totes les històries de bruixes de la nostra comunitat? N' heu sentit parlar alguna vegada? En coneixeu alguna? Tant si la vostra resposta és afirmativa com negativa, anit descobrirem de la mà del nostre company investigador, Chema Font, les Històries de Bruixes més esgarrifadores de Balears...perquè si! També tenim Bruixes...

"Històries de Bruixes"
a CONTES PER A NO DORMIR
amb Chema Font

dimecres, 19 de maig del 2010

L'enigmàtic cas de Kaspar Hauser a LA RUTA D´ORIÓ amb Albert Herranz

dimecres, 19 de maig del 2010
Hola amics! Anit parlarem d´un cas tan conegut com misteriós: el de Kaspar Hauser de Nuremberg, Alemanya; un nen trobat el 1828 que havia viscut encadenat a un forat. Quan tenia 16 anys mostrava una conducta totalment pueril i amb problemes d'enteniment, contestava a totes les preguntes que se li feien amb un woiß nit (no ho sé).Va ser famós a Europa pel misteri entorn del seu origen i a la seva mort. El seu caràcter era el d'un nen salvatge, pel que se sap que va créixer en captivitat en complet aïllament. Des de la seva aparició es va especular sobre la seva possible pertinença a una casa real, en particular a la família governant en Baden. Ha passat a la història com l' orfe d' Europa.

L' enigma de Kaspar Hauser
a "LA RUTA D´ORIÓ"

Hi ha una pel·lícula basada en la història d'aquest noi: L'enigma de Kaspar Hauser de Werner Herzog, 1974. També hi ha una pel·lícula sobre aquest tipus de persones, encara que no està basada en la vida de cap en concret: Nell 1994, protagonitzada per Jodie Foster i Liam Neeson i dirigida per Michael Apted.El nom de "Kaspar Hauser" s'utilitza també en etología. Es refereix a experiments on animals joves són criats sense poder aprendre d'animals adults. Així es pot distingir entre comportament après i comportament instintiu. També es coneix la síndrome de Kaspar Hauser que es produïx si nens creixen durant molt temps sense afecte paternal o fins i tot contacte amb altres persones.

dimarts, 18 de maig del 2010

TETÉ DELGADO, una sirena rockera a EN CODI SECRET!

dimarts, 18 de maig del 2010
Natural d´un poblet galleg, Porriño, qui li havia de dir a n´aquesta actriu polifacètica de 44 anys que seria un dels rostres més coneguts de la petita i gran pantalla del nostre pais? Gran amant de la interpretació, va saltar a la fama per la seva participació a la sèrie de tv, El Súper, des de llavors no ha parat de fer cinema, televisió i molt de teatre. Es habitual veurer-la riure i somriure (una de les seves grans qualitats) a molts de programes de tv que no dubten en convidar-la perquè saben que sempre és una aposta segura. El que molta gent no sap es la seva gran afició al rock que l' ha portada a montar el seus propis grups de musica. Primer va esser Teté y los Supremos, un grup de rock&roll-soul, que va deixar còrrer per anar a probar fortuna a Madrid. Després d' assolir una sòlida carrera en el món de la interpetació, ara s' ha marcat nous objectius: fer realitat el seu somni amb la creació de la nova banda Teté y los Ciclones amb qui té un repertori de rock dels 50 amb pinzellades de swing i rhythm'n'blues i amb qui té clar que vol triomfar en el terreny musical!


TETÉ DELGADO
una sirena del rockabilly
"EN CODI SECRET"



TETÉ DELGADO amb la seva banda TETÉ Y LOS CICLONES


Meravellosa la seva interpretació a la pel·lícula GORDOS de Daniel Sánchez Arévalo. Actualment compagina l' obra de teatre El pisito, que interpreta juntament a Pepe Viyuela i Asunción Balaguer, amb la seva formació de rock & roll Teté y los Ciclones amb qui està recorreguent Espanya per donar-se a conéixer! Però, ho sabem tot d´ella? Quins secrets amaga TETÉ DELGADO? Descobrirem que és que la posa sempre de tan bon humor? Les respostes anit al programa!

dilluns, 17 de maig del 2010

Javier Antoine Terrisse, un vampir modern a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 17 de maig del 2010
Bon dilluns a tots! Tornem a "contraatacar" a PIRATES I SIRENES avui amb una secció literària francament divertida i molt interessant. Un cop més convidem a un autor amb l' objectiu de coneixer-lo més a fons, a la seva obra i el perquè del seu lifemotiv! Avui solcarem el cel balear per anar a l' encontre del nostre convidat que no dubta en escriure un manual perfectament detallat de com convertir-se en un vampir del segle XXI. Per si us ve de gust!



JAVIER ANTOINE TERRISSE
"Manual del Vampiro Moderno"
a EL BALL DE LES PLOMES


Realment és possible tornar-se un d'ells? Com fer-lo llavors? On tenen el seu estatge els vampirs? Què mengen en realitat? Es poden enamorar i practicar sexe? Què els repel·leix? Seria possible connectar-se amb vampirs de debò? Com i on fer-lo? Doncs, si després d'aquestes preguntes la ment encara contínua buscant les respostes a aquestes endevinalles, potser aquesta proposta literària sigui de gran ajuda per a buscar les respostes adequades, o almenys passar una bona estona llegint-ho!

dijous, 13 de maig del 2010

Pepe Arcade i Angel Costa. El Poder de la Cultura de Club.

dijous, 13 de maig del 2010
Hola amics i tripulant de PIRATES I SIRENES! Aquesta nit ens treurem la son a ritme de bona musica electrònica! I feta a casa. Parlem de dos grans i reconeguts musics de la nostra comunitat, dj' s i compositors ben coneguts en les nits balears i fora de les nostres fronteres,

CULTURA DE CLUB, ELS ORÍGENS
amb
Pepe Arcade i Ángel Costa


Jove productor de Palma de Mallorca que actualment treballa per a segells com: Malo Records, Upfront Records, Audecks Records, Soundfate, My Little Cat Records, The Wireless Marionettes Label, Zoopi Records i Irdial Music. Definit com un productor eclèctic, Pepe Arcade sens dubte té la seva propia senya d'identitat la qual li ha ajudat a afermar-se dintre del circuit de productors nacionals gràcies al suport d'artistes ja consagrats com Aitor Ronda i Isaac Indart. El seu treball en el segell balear Irdial Music a ajudat que Palma de Mallorca sigui considerada una pedrera d'excel·lents productors del país i dia a dia creixin nous segells en la illa. Els seus directes estan caracteritzats per la dinàmica a l'hora d'utilitzar els fx i el joc de les seves barreges, sorpreses i contundència asseguren diversió en la pista de ball.





ÀNGEL COSTA


Sens dubte la ment mes inquieta del panorama electrònic balear. No solament mai es queda estancat en una sola tendència sinó que li agrada explorar tot nou tipus de so existent. El seu estil varia depenent del públic però sempre entre els paràmetres dels diferents estils que toca (Minimal i techno) i la seva indubtable filosofia tecnoide. Els seus sets es caracteritzen pel seu dinamisme i varietat ajudat de les seves inseparables Xone 92 (Allen & Heath), la seva Final Scratch, Ableton live i la seva C-Loops de Xarxa Sound. Ha estat resident o ha actuat en les principals sales i esdeveniments de la illa mallorquina (BCM, Plató, Pacha Palma, Cala Vinyes, Gallery, Sala Fonica, Menta, Fogueró i un llarg ect.) sense deixar de costat els seus sets en la peninsula o alguns clubs fora de les nostres fronteres Spunny (Sabadell), La Real (Oviedo), Octopus (Pontevedra), Velvet Rooms (Londres), Emotion (Madrid), Coppelia (Madrid), Club Q (Zurich), The Room (Madrid), THC (Murcia) entre d´altres. Actualment actua i dirigeix un dels clubs mes importants de la illa, Gothic. Té altres dues residències a Palma, una en Garito Cafè (mensual) i altra en Fonica. A tot això cal sumar-li les seves assídues sessions en Txitxarro (Bilbao) en les seves festes de minimal i techno. La seva entrada en el món de la producció es fa cada vegada mes imminent al trobar-se, per fi, preparat per a això.

dimarts, 11 de maig del 2010

Lurdes Costa. l' alcaldessa d' Eivissa avui en CODI SECRET de Pirates i Sirenes

dimarts, 11 de maig del 2010
Aquesta nit la alcaldessa d 'Eivissa , Lurdes Costa puja a bord del nostre vaixell per sotmetrer-se al CODI SECRET! Quins secrets amaga la batlessa de Vila? Què pensa de la vida i la mort? Cóm es compagina el treball i la família? Quins misteris ens revelarà de l' Eivissa més màgica i medieval? Aquesta nit tendrem les respostes a,

Lurdes Costa, alcaldessa d' Eivissa
EN CODI SECRET

dilluns, 10 de maig del 2010

Pau Faner i "El cant de l' alosa" a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 10 de maig del 2010
L'escriptor de Ciutadella Pau Faner ha estat guardonat fa pocs dies amb un dels Premis Crítica de la revista Serra d'Or. Faner ha rebut el premi per la seva última obra, "El cant de l'alosa" en la categoria de narració. En aquest llibre, Faner reviu la seva infància a través del personatge de Joan, un nen de 10 anys en 25 narracions curtes. Avui pujarà a bord del nostre vaixell per compartir amb nosaltres les seves paraules plenes de màgia.

a
"El Ball de les Plomes"


Pau Faner i Coll (Ciutadella de Menorca, 1949) és un pintor, escriptor i professor d'ensenyament secundari espanyol. Té una extensa obra en prosa, que comprèn gèneres diversos. Ha aconseguit arribar a tot tipus de públic lector i ha estat guardonat amb nombrosos premis, tant en català com en espanyol. El seu estil destaca pel ritme viu, on desplega una gran tècnica, amb records del realisme màgic i un context entre mític i costumista (que en ocasions recorda a la ciència ficció). Com pintor, ha exposat la seva obra a Barcelona, Madrid i Nova York.

EL CANT DE L' ALOSA

Resum
A través de vint-i-cinc relats que acaben configurant una mena de novela fragmentària. Aquesta obra ens presenta el món meravellós de la minyonia d''un infant orat a la Ciutadella dels anys cinquanta, on els motoristes de vegades tenien ales i les botigueres mandroses podien convertir-se en àngels encisadors. De descobriment en descobriment, en Joan -el fillet que protagonitza i narra totes les històries- va fent-se el seu espai i la seva idea de la vida, assistit tothora per en Marcel, que s''assembla a sant Vit, i per la seva adorada Adelaida.

dimecres, 5 de maig del 2010

Balieri Estudio, el camí cap a l' animació a LA RUTA D´ORIÓ

dimecres, 5 de maig del 2010
Benvinguts amics de Pirates i Sirenes a una nova aventura "animada"! Anit rebrem la visita a bord del vaixell de l' ànima mater de BALIERI ESTUDIO, Renato Roldán. Ell serà el nostre guia per aquesta particular LA RUTA D´ORIÒ que ens portarà a conéixer tots els secrets del món de la animació digital. De fet BALIERI ESTUDIO està d' enhorabona ja que en el recent Saló del Còmic han presentat el seu nou i ambiciós projecte: LORNA Un treball que arriba després del seu exitós primer curtmetratge realitzat per Daniel Montero, J.R. Pou i el propi Renato Roldán, inspirad en la historia de Peter Pan i la música de Nena Daconte "En que estrella estarás".


RENATO ROLDÁN (BALIERI ESTUDIOS)

i el dur camí d' un còmic cap a l' animació a

LA RUTA D´ORIÓ


L' equip de Renato Roldán està treballant en la versió animada del còmics del gran dibuixant

Alfonso Azpiri va néixer abrigallat per pàgines de la revista Trinca en 1970. La fantasia i la ciència ficció van ser els seus primers treballs, però poc després va descobrir el que seria la seva veritable especialitat, en la qual desenvoluparia el seu estil més característic i que li faria famós poc després: el còmic eròtic.
A mitjan els 70, i a una edat molt primerenca, ja dibuixava històries per a adults en revistes italianes. Abans de complir la seva primera dècada d'edat ja havia combinat aquests dos estils en un i creat l'obra que li faria famós mundialment: Lorna (i el seu robot lascivo) Al llarg dels anys, Lorna evolucionaria cap a un tipus d'heroïna menys eròtica i més aventurera, mentre que el seu company aniria canviant la seva orientació sexual, però la seva fama no deixaria d'augmentar. Les Torres Negres no serà la seva última aventura.
L'adolescència d'Alfonso en els anys 80 va coincidir amb l'explosió dels jocs d'ordinador en el nostre país. Alfonso, a més d'enganxar-se amb molts dels jocs, va treballar creant portades per a més de 200 jocs, i com il·lustrador gairebé en exclusiva de la mítica revesteixi MicroManía. Aquests treballs els compaginava amb dibuixos d'acudits eròtics i històries menjo Bethelem Steele para la revesteixi Penthouse, de la qual, com molts altres adolescents, era seguidor. Com bona estrella, Alfonso havia de donar un gir radical a la seva carrera, i a punt de complir la vintena, crea la sèrie principal del suplement infantil del diari "El País": MOT. Aquest monstre simpàtic acabaria de captar a un gran sector del públic que encara no coneixia la seva obra, i passaria a ser universalment conegut a Espanya i Europa. Va ser al voltant d'aquesta època quan els súper-poders d'Alfonso es van manifestar.
Així, amb la seva nova capacitat de deformar l'espai-temps, Alfonso crea una bombolla invisible en l'interior de la qual els dies terrestres duren molt més que per a la resta dels humans. Això li permet treballar en cinema, televisió, dibuixos animats, àlbums, il·lustració de llibres, disseny, portafolios, jurats de festivals de cinema de ciència ficció, salons del còmic, tocar el piano, tenir tres filles i relaxar-se en les cafeteries del centre de Madrid amb el seu cafè i el seu cigarret.

Renato acompanyat de Alfonso Azpiri en el Saló del Còmic d' enguany

dimarts, 4 de maig del 2010

L' inclasificable i gran PEDRO RUIZ anit pasa el CODI SECRET de Pirates i Sirenes!

dimarts, 4 de maig del 2010
La seva nova obra de teatre ja és tot un èxit, ESCÁNDALO EN PALACIO. Escrita, dirigida i presentada per l' inclasificable convidat d´avui vespre, no deixa indiferent a ningú. El gran PEDRO RUIZ no dubta en pujar al nostre vaixell màgic per contestar les inseperades preguntes del nostre CODI SECRET.L'obra de teatre que molt aviat podrem veure als escenàris de l' Auditòrium de Palma es diu ESCÁNDALO EN PALACIO.



PEDRO RUIZ
"EN CODI SECRET"


Bernard Mathieu, un home madur, i Paola d'Angio, una bellíssima ex model i presentadora que ronda els trenta anys, són el President i la primera dama d'un país sense identificar. Van Ser gravats per les camares de seguretat en una situació intima i dilatada càrrega sexual.

L'emissió d'aquestes imatges per la televisió produïx un brutal impacte en l'opinió pública que obliga a Bernard a prendre la decisió de dimitir. En l'hora i mitja que va des de l'emissió de les imatges fins al discurs de dimissió del President Bernard i Paola, en una estada luxosa contigua al despatx presidencial, discuteixen, recorden, riuen, busquen solucions. Descobrixen secrets, corrupcions, intimitats... Rememoren situacions divertides, fan plans, s' autoparodian, somien i sofrixen.

Les pantalles d'Internet, la televisió, la ràdio i les videoconferències faciliten presències exteriors que dibuixen la pressió i la seva acorralamient públic, emocional i familiar. El to és d'alta comèdia satítica i reveladora. Són solament dos éssers humans atrapats per la seva posició, ambicions i l'assetjament dels altres. L'humor, la tendresa, l'escàndol i les revelacions són els condiments de l'obra. L'opinió publica resta atònita. I ells? El President solament té una sortida: dimitir. Però? Molts al llegir la sipnosi pensaran que l'obra es basa en la història d'amor de la model Carla Bruni i el president francès Nicolas Sarkozy, però el propi Pedro Ruiz (director i actor protagonista de l'obra) ho ha negat en una entrevista...Casualitat doncs?

dilluns, 3 de maig del 2010

Castresana i el seu blog aventurer a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 3 de maig del 2010
El nostre convidat d´aquesta nit a PIRATES I SIRENES és en Juan Carlos Castresana i treballa com fotògraf. Està especialitzat en fotografia social i viatges i també ha fet coses en interiorisme i arquitectura. Sol realitzar viatges amb l'únic objectiu de treure bones fotografies, viatja en solitari, però mai es sent sol ja que sempre es coneix a gent interessant al llarg del camí a recórrer. Acaba de tornar d´un apassionant viatje per l' Àsia que la portat a recòrrer bona part del continent. Totes les seves experiències les ha anat explicant als lectors a través del seu blog que ha publicat el diari EL MUNDO.ES. Avui vespre serà el nostre convidat a la secció EL BALL DE LES PLOMES per explicar-nos el final de la seva gran aventura.

ENS CONTA EL FINAL DE LA SEVA AVENTURA A "EL BALL DE LES PLOMES"

Ajuntant-se amb la gent local sòl acabar descobrint llocs paradisíacs que no veuria si fora com turista. Sota el lema "on fossis fes el que veiessis" intenta integrar-se al màxim en cadascun dels llocs que visita.

dijous, 29 d’abril del 2010

Una nit plena de històries per no dormir amb Xavi Canyelles.

dijous, 29 d’abril del 2010
Si parlem del Dimoni, de ben segur que molts pensarem amb els de SA POBLA! Però avui vespre el protagonista serà un altre "dimoni". Un més petit, més terrorífic, més misteriós i més intrigant. De quin dimoni parlem? Doncs d' un que costa mirar dos cops seguits. D´un que no ha omplert pàgines d' articles. D' un que malgrat semblar una broma macabra, pot esser que amagui veritats. Heu sentit parlar del "dimonió de Sa Pobla"? O de "sa por de s´albufera"? Anit a CONTES PER A NO DORMIR rebrem a un altre dimonió que disposat a que ningú cluqui els ulls. Al naturalista, investigador, dibuixant i actor Xavi Canyelles que té un esperit molt inquiet i domina a la perfecció molts de camps, entre d´ells, el de saber contar bones històries...

Xavi Canyelles ens conta històries a
CONTES PER A NO DORMIR
En Xavi Canyelles en plena investigació.

Text de Miquel Segura (BRISAS Núm: 269 – 14 Juny 1992)
Nadie sabe qué clase de animal es, ni porqué está en
el Museo de sa Pobla. Muchos se refieren a él como “Es Dimonió”, y Ramón Molina
de Dios, el director, no quiere fijarse en él cuando se encuentra sólo en el
gran salón. Hay quien dice que tan extraña criatura es obra de un taxidermista
demoníaco ¿Es un extraño pez surgido de las fangosas profundidades de
s’Albufera, o estamos ante el resultado de algún conjuro diabólico cuyo origen y
consecuencias no sabremos jamás? Nosotros nos hemos sentido atraídos por el
misterio de su presencia en la sombría sala central del museo local, justo
debajo del retrato de una monja –que coincidencia significativa- murió en olor
de santidad “tras haber sido perseguida terriblemente y horriblemente del
demonio”.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Victòria Maldi en CODI SECRET

dimarts, 27 d’abril del 2010
Cantant, presentadora, actriu. Son molts els qualificatius que podríem emprar per parlar d´ella. Guapa, simpàtica, propera,extrovertida i amb una excel·lent veu algunes de les seves grans qualitats personals. Un rostre ben conegut per els illencs de la nostra comunitat, ja que és molt habitual veurer-la a la petita pantalla del nostre televisor. Però aquets dies no es troba entre nosaltres. No. És a la capital per aconseguir un somni, el paper de la seva vida: na Merche al musical CÁNTAME CÓMO PASÓ.

VICTÒRIA MALDI
"EN CODI SECRET"

Victòria Maldi es troba entre les finalistes per fer-se amb el paper principal del musical CÁNTAME CÓMO PASÓ (TVE), na Merche. L' artista viu a Madrid a on es prepara rebent classes de cant i ball per aconseguir-ho. Molta sort!
Anit en acabar els assatjos per la propera gala del programa televisiu, pujarà a bord del nostre programa per sotmetrer-se a un CODI SECRET ben especial. Quasi tant com ella!

dilluns, 26 d’abril del 2010

L' escriptor Tomeu Pinya anit a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 26 d’abril del 2010
Hola amics! Res millor per començar la setmana que parlar amb un dels nostres autors perquè ens conti una història. Després d´un intens dia de Sant Jordi a on la gran majoría d' escriptors balears han aprofitat per presentar les seves publicaciones més recents, nosaltres anit hem convidat a nen Tomeu Pinya perquè ens parli de la seva segona novel·la, LA VIDA ES MUY DURA, a la nostra secció dels dilluns EL BALL DE LES PLOMES.

Tomeu Pinya a EL BALL DE LES PLOMES

LA VIDA ES MUY DURA

Narra les aventures d'un policia local d'un poble imaginari de la illa de
Mallorca, anomenat Són Panet. La trama transcorre durant les 24 hores d'un
dia qualsevol i en ella sorgeixen un gran nombre de situacions que compliquen la
vida del benèvol i una mica gandúl policia local fins a límits insospitats.
Descobreixi a Matéu, el policia, a Maribel, la seva núvia i ATS del poble, a
Ángela la cambrera del bar, als "habituals", un grup de jubilats i clients fixos
de l'establiment situat en la plaça central i a altres personatges que li
delectaran amb les seves ocurrències i acudits. Contempli fins a quin punt
es poden complicar les coses en un sol dia i rigui amb el desenllaç d'aquesta
novel·la.

divendres, 23 d’abril del 2010

Joana Pol al País de les Meravelles.

divendres, 23 d’abril del 2010
Feliç Sant Jordi! Anit al nostre programa i com ja és habitual, na Joana Pol ens parlarà més que mai de bones històries en la secció LA FUGA DELS LLIBRES. Uns llibres que acaben de sortir del "forns" de les impremtes a fi de omplir de gom a gom les prestatgeríes de totes les llibreríes i que ningú es quedi sense l' exemplar mès sol·licitat del moment. Avui es el dia de Sant Jordi, el dia del Llibre, per excelència i des de Pirates i Sirenes no deixarem l' oportunitat de parlar d' ells ja que ens proporcionen hores i hores de intens debat de ràdio, gràcies a les magnífiques històries que els seus autors ens presenten a les seves fulles. Històries que després serveixen per inspirar als directors de cinema, que agoseradament porten les seves particulars versions, més o menys fidels a l' original. Quin exemple millor que la adaptació de l' obra de Lewis Carroll, Alícia al País de les Meravelles, feta per el director de cinema Tim Burton? Avui en parlarem, entre d´altres coses...

ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES
(Tim Burton)

L' Alicia de Lewis Caroll

Alícia en Terra de Meravelles (títol català de Alice's
Adventures in Wonderland), sovint anomenada Les aventures d'Alícia al país de
les meravelles o Alícia al país de les meravelles, és una obra de literatura
infantil creada pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles
Lutwidge Dodgson, sota el més conegut pseudònim de Lewis Carroll. El conte
explica la història d'una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba
en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes. El conte
és ple d'al·lusions satíriques als amics de Dodgson, l'educació anglesa i temes
polítics de l'època. La terra de les meravelles juga amb la lògica d'una manera
tan especial que l'obra ha arribat a tenir molta popularitat tant entre els de
xiquets com entre els adults. El llibre està considerat un dels exemples més
característics de la literatura de l'absurd i la seva estructura narrativa ha
estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic. En aquesta obra
apareixen alguns dels personatges més famosos de Carroll, com el Conill Blanc,
el Barreter, el Gat de Cheshire o la Reina de Cors, els qual han cobrat prou
importància per a ser reconeguts fora del món d'Alícia. Només es conserven 23
còpies de la primera edició del 1865, de les quals 17 pertanyen a diferents
biblioteques i la resta està en mans privades. El llibre té una segona part,
menys coneguda, anomenada A través de l'espill (Through the Looking-Glass, and
What Alice Found There, del 1871). Diverses adaptacions cinematogràfiques
combinen elements d'ambdós llibres.

L'obra ha estat traduïda a nombrosos
idiomes, incloent-hi l'esperanto. El 1998, un exemplar de la primera edició del
llibre va ser venut en subhasta per la suma d'1,5 milions de dòlars,
convertint-se així en el llibre per a infants més car fins aquell moment. La
traducció catalana va ser del poeta Josep Carner l'any 1927, qui va donar-li el
títol 'Alícia en Terra de Meravelles'; actualment es publica per Editorial
Juventud amb il·lustracions de Lola Anglada.

dijous, 22 d’abril del 2010

OPARS. OBJECTES FORA DEL SEU TEMPS amb CHEMA FONT

dijous, 22 d’abril del 2010
De ben segur que heu sentit parlar d' ELLS. Aquest objectes misteriosament extranys que no es sap ben bé perquè han aparegut allà a on ho han fet i sobre tot: cóm és possible que això succeeixi si en aquell temps encara no s´havia inventat una cosa així? Anit a la secció que tan bé presenta el nostre colaborador habitual CHEMA FONT, CONTES PER A NO DORMIR parlarem dels:


OPARS o OOPARTS
OUT-OF-PLACE ARTIFACTS
(OBJECTES FORA DEL SEU TEMPS)
Descobriments impossibles i fora de contexte.



Videos tu.tv

La paraula opars procedeix de les inicials en anglès d'Objectes oposats on no haurien d'estar, on és impossible que estiguin... però estan. Són objectes que desafian a la història, perquè no hi ha explicacion alguna a la seva presència en aquest lloc. Coneguem algun d'ells, començant pels dos mes coneguts: la maquina de Antiquiteria i la pila de Bagdad.

És la sorprenent història dels opars... La maquina de Antiquitera o maquina de Antiquiteria: És un misteriós mecanisme que va ser descobert en les restes d'un naufragi prop de la illa grega de Antiquitera, entre Citera i Creta, i datat en l'any 87 abans de Crist. Es tracta d'un complicadíssim mecanisme de rellotgeria compost per uns 30 engranatges diferencials de bronze que se suposa que va ser construït per a calcular el moviment dels cossos celests. D'acord als estudis inicials portats a terme per Derek Price, historiador de la Universitat de Yale, el dispositiu era una computadora astronòmica capaç de predir les posicions del Sol i la Lluna en el zodíac, encara que estudis posteriors suggereixen que el dispositiu era bastant més "intel·ligent". Emprant tècniques de tomografia lineal, Michael Wright, especialista en enginyeria mecànica del Museu de Ciència de Londres, ha realitzat un nou estudi de l'artefacte. Wright ha trobat evidències que el mecanisme de Antiquitera era capaç de reproduir els moviments del Sol i la Lluna exactament, emprant un model epicíclico ideat per Hiparco, i de planetes com Mercuri i Venus emprant un model eclíptico derivat per Apolonio de Perga. No obstant això se sospita que parteix del mecanisme podria haver-se perdut, i que aquests engranatges extres podrien haver modelat els moviments dels altres tres planetes coneguts en l'època: Mart, Júpiter i Saturn. És a dir, el dispositiu podia haver estat capaç de predir amb un grau més que respectable de certesa les posicions de tots els cossos celests coneguts en l'època. Un artefacte propi del segle XXI.

La famosa pila de Bagdad: és un dels opars mes coneguts. Conservada fins a la guerra de L'Iraq en el museu d'aquesta ciutat, és un petit generador elèctric format per un recipient de fang i una vareta metàl·lica. El seu sorprenent ús ho va descobrir un científic curiós, intrigat per la forma i característiques d'aquest objecte secular. El mapa de Piri Reis, pertanyent a un marí turc del segle XV, anterior al descobriment d'Amèrica i molt anterior al moment que per fi es va traçar el primer mapa fiable del continent. I és que aquest mapa reflecteix la costa sud-americana però a més parteix de l'Antàrtida! (i aquest últim continent gelat va esser descobert segles després). Es conserva en el magatzem del museu Topkapi d'Istanbul.


Les calaveres de cristall. Destaca una d'elles per ser més gran i estar articulada la seva mandíbula.

Calavera de cristall. Un enigma increïble!

Les autèntiques procedeixen de les cultures mayas i asteques i s'han trobat generalment en ruïnes d'aquestes cultures. La major abans citada és anomenada Calavera del Destí i està tallada en cristall pur de quars, amb els prismes de la base i les lents polides dels ulls brillant intensament. El crani, perfectament polit, té un alt grau de duresa (7 sobre 10 en l'escala de Mohs). Això vol dir que només amb la fosa del mineral i amb un motlle, el tallat amb altres pedres de major duresa (per exemple el diamant) o un làser es pot obtenir un resultat semblant. I els mayas no tenien aquesta capacitat tecnològica. Apassionant, veritat?

dimecres, 21 d’abril del 2010

Dracs. Emblemàtics, poderosos i màgics a LA RUTA D´ORIÓ.

dimecres, 21 d’abril del 2010
Hola estimats amics de PIRATES I SIRENES! Després d´unes setmanes a on hem reviscut alguns dels millors moments d´aquesta temporada al programa, avui tornem a la càrrega amb una nova edició de la secció LA RUTA D´ORIÓ. Anit la nostra guia serà la experta en simbología, Pepa Llausás que no dubtarà en posar-se la seva armadura més poderosa per parlar-nos d´unes criatures de llegenda. O no tan de llegenda?


Dracs
La més famosa de les criatures màgiques...?

Què és un drac? Per què sentim passió per ells? Són tan fers com els pinten? Emblemàtics, poderosos, màgics i espirituals, els dracs ens han acompanyat des d'on la memòria ens arriba. Guardians d'un nou ordre representen la prova final de tot heroi que es precii. Però, són només aptes per a esperits avançats, o poden sorprendre't molt a la vora qualsevol nit fosca?


El drac és probablement la més famosa de totes les criatures màgiques, és també de la més difícil d'ocultar. La femella és generalment més gran i agressiva que el mascle, encara que no cal acostar-se a cap dels dos tret que sigui un mag hàbil i experimentat. La sang, la pell, el cor, el fetge i les banyes del drac tenen una taxa elevada de propietats màgiques...

dijous, 1 d’abril del 2010

Anit Marina Miquel ens explica com han tret el rei Pere El Gran de la seva tomba, 850 anys després.

dijous, 1 d’abril del 2010
El rei Pere (II a Barcelona, III a Aragó, fill de Jaume I, vencedor dels francesos a Sicília i Girona) no es va dur cap tresor a la tomba. Ni anell, ni diadema, ni casc amb drac o ratapinyada, ni espasa.

MARINA MIQUEL
Responsable de l' Area de Monuments del Museu d' Història de Catalunya i coordinadora de l' equip d' investigació de les restes del rei Pere El Gran,
a LA RUTA D´ORIÓ

Científics i investigadors analitzen les restes del monarca. Foto: EFE

Les cròniques sembla que eren exactes: expliquen que va ser enterrat en el monestir de Santes Creus l'any 1285 vestit amb hàbit de monjo i embolicat en un sudario de llana fina. La matinada del passat dijous les seves restes van viatjar, custodiats pels Mossos d?Esquadra, fins al Centri de Restauració de Bens Mobles de Catalunya de Valldoreix, on ara reposen, en una habitació aïllada i climatizada. (FONT: El Periódico.com)

dimarts, 30 de març del 2010

MARIA BIMBOLLES, una moderna Mary Poppins balear , EN CODI SECRET!

dimarts, 30 de març del 2010

El programa d’IB3 Ràdio Pirates i Sirenes, que presenta i dirigeix Sandra Llabrés, de dimarts, rep la visita màgica de na Maria Bimbolles, la nostra particular Mary Poppins balear.


MARIA BIMBOLLES "En Codi Secret"


La sotmetem a les preguntes del “Codi Secret” per saber què pensa de la societat infantil i juvenil de la nostra comunitat, a més, descobrim què sent una dona com ella que està envoltada dels més petits, quins secrets guarda i ens respon totes aquestes preguntes a bord del vaixell màgic del programa.


Maria Bimbolles és l’artista que dóna vida al personatge musical del projecte Aprenem junts de (Discmedi Blau) un programa d’integració social de nins i nines amb discapacitat. Una idea original de la “Fundació Iberostar”.

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates