El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dilluns, 10 de maig del 2010

Pau Faner i "El cant de l' alosa" a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 10 de maig del 2010
L'escriptor de Ciutadella Pau Faner ha estat guardonat fa pocs dies amb un dels Premis Crítica de la revista Serra d'Or. Faner ha rebut el premi per la seva última obra, "El cant de l'alosa" en la categoria de narració. En aquest llibre, Faner reviu la seva infància a través del personatge de Joan, un nen de 10 anys en 25 narracions curtes. Avui pujarà a bord del nostre vaixell per compartir amb nosaltres les seves paraules plenes de màgia.

a
"El Ball de les Plomes"


Pau Faner i Coll (Ciutadella de Menorca, 1949) és un pintor, escriptor i professor d'ensenyament secundari espanyol. Té una extensa obra en prosa, que comprèn gèneres diversos. Ha aconseguit arribar a tot tipus de públic lector i ha estat guardonat amb nombrosos premis, tant en català com en espanyol. El seu estil destaca pel ritme viu, on desplega una gran tècnica, amb records del realisme màgic i un context entre mític i costumista (que en ocasions recorda a la ciència ficció). Com pintor, ha exposat la seva obra a Barcelona, Madrid i Nova York.

EL CANT DE L' ALOSA

Resum
A través de vint-i-cinc relats que acaben configurant una mena de novela fragmentària. Aquesta obra ens presenta el món meravellós de la minyonia d''un infant orat a la Ciutadella dels anys cinquanta, on els motoristes de vegades tenien ales i les botigueres mandroses podien convertir-se en àngels encisadors. De descobriment en descobriment, en Joan -el fillet que protagonitza i narra totes les històries- va fent-se el seu espai i la seva idea de la vida, assistit tothora per en Marcel, que s''assembla a sant Vit, i per la seva adorada Adelaida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates