El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 26 de maig del 2010

Edward Murphy i les seves lleis a LA RUTA D'ORIÓ amb Pepa Llausás

dimecres, 26 de maig del 2010
Segons la gran llei del màxim desastre de Murphy si una cosa ha d’anar malament, segurament anirà malament o pitjor del que estava previst.La torrada sempre cau pel costat de la mantega. Els aparcaments apareixen quan ja no els necessites. Si pot trencar-se caurà. Si pot ocórrer, ocorrerà. Quan estàs fent tard per arribar a una cita, o bé hi ha molt trànsit o et trobes mil i un obstacles. I si vas amb tren és molt probable que no arribis mai puntual. A més a més, s’hi podrien afegir les multiplicacions inesperades d’activitats totes al mateix dia i a la mateixa hora, com si un fat maligne s’hagués disposat a fer-te decidir l’indecidible. Avui parlem a LA RUTA D´ORIÓ.

LA LLEI DE MURPHY
Qui era Murphy?
Avui ho descobrim amb Pepa LLausás


Sabies que Edward Murphy va ser un personatge real que va morir en 1990? Es tractava d'un enginyer aeroespacial el zel del qual en el seu treball va dur als responsables del programa a ampliar les seves mires amb la finalitat de valorar qualsevol possibilitat d'error. Vols saber més?

L'any 1949, George E. Nichols, a la bàse aèria d'Edwards, a Califòrnia, mentre realitzava el projecte MX981 de la força aèria, va escoltar dir al capità i enginyer Ed Murphy, en un d'aquells moments de frustració que un sent, quan les coses no surten bé, sobretot si 'error l'ha comès un altre: "Si hi ha alguna manera de fer les coses malament, ho farà". Nichols va batejar aquesta evidència amb el nom de "llei de Murphy". Amb el temps aquesta premissa es convertí en la més esmentada pels treballadors de la NASA com a manera d'evitar l'inevitable. Dues setmanes més tard, aquesta llei va passar a formar part del vocabulari tecnològic bàsic, quan el coronel Stapp en una conferència de premsa la va fer destacar com a excel·lent rècord de seguretat en l'aterratge, per la ferma convicció dels treballadors en la llei. Temps més tard, el tècnic californià en cine i teatre Arthur Bloch va decidir recollir i publicar un compendi d'una bona quantitat de màximes que podien formar part d'una variant o d'un paral·lelisme amb a llei de Murphy i amb les quals convivim quotidianament. Aquestes eren, són, veritats populars que no es fonamenten en cap principi físic o matemàtic, però que formen part de la realitat domèstica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates