El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 5 de maig del 2010

Balieri Estudio, el camí cap a l' animació a LA RUTA D´ORIÓ

dimecres, 5 de maig del 2010
Benvinguts amics de Pirates i Sirenes a una nova aventura "animada"! Anit rebrem la visita a bord del vaixell de l' ànima mater de BALIERI ESTUDIO, Renato Roldán. Ell serà el nostre guia per aquesta particular LA RUTA D´ORIÒ que ens portarà a conéixer tots els secrets del món de la animació digital. De fet BALIERI ESTUDIO està d' enhorabona ja que en el recent Saló del Còmic han presentat el seu nou i ambiciós projecte: LORNA Un treball que arriba després del seu exitós primer curtmetratge realitzat per Daniel Montero, J.R. Pou i el propi Renato Roldán, inspirad en la historia de Peter Pan i la música de Nena Daconte "En que estrella estarás".


RENATO ROLDÁN (BALIERI ESTUDIOS)

i el dur camí d' un còmic cap a l' animació a

LA RUTA D´ORIÓ


L' equip de Renato Roldán està treballant en la versió animada del còmics del gran dibuixant

Alfonso Azpiri va néixer abrigallat per pàgines de la revista Trinca en 1970. La fantasia i la ciència ficció van ser els seus primers treballs, però poc després va descobrir el que seria la seva veritable especialitat, en la qual desenvoluparia el seu estil més característic i que li faria famós poc després: el còmic eròtic.
A mitjan els 70, i a una edat molt primerenca, ja dibuixava històries per a adults en revistes italianes. Abans de complir la seva primera dècada d'edat ja havia combinat aquests dos estils en un i creat l'obra que li faria famós mundialment: Lorna (i el seu robot lascivo) Al llarg dels anys, Lorna evolucionaria cap a un tipus d'heroïna menys eròtica i més aventurera, mentre que el seu company aniria canviant la seva orientació sexual, però la seva fama no deixaria d'augmentar. Les Torres Negres no serà la seva última aventura.
L'adolescència d'Alfonso en els anys 80 va coincidir amb l'explosió dels jocs d'ordinador en el nostre país. Alfonso, a més d'enganxar-se amb molts dels jocs, va treballar creant portades per a més de 200 jocs, i com il·lustrador gairebé en exclusiva de la mítica revesteixi MicroManía. Aquests treballs els compaginava amb dibuixos d'acudits eròtics i històries menjo Bethelem Steele para la revesteixi Penthouse, de la qual, com molts altres adolescents, era seguidor. Com bona estrella, Alfonso havia de donar un gir radical a la seva carrera, i a punt de complir la vintena, crea la sèrie principal del suplement infantil del diari "El País": MOT. Aquest monstre simpàtic acabaria de captar a un gran sector del públic que encara no coneixia la seva obra, i passaria a ser universalment conegut a Espanya i Europa. Va ser al voltant d'aquesta època quan els súper-poders d'Alfonso es van manifestar.
Així, amb la seva nova capacitat de deformar l'espai-temps, Alfonso crea una bombolla invisible en l'interior de la qual els dies terrestres duren molt més que per a la resta dels humans. Això li permet treballar en cinema, televisió, dibuixos animats, àlbums, il·lustració de llibres, disseny, portafolios, jurats de festivals de cinema de ciència ficció, salons del còmic, tocar el piano, tenir tres filles i relaxar-se en les cafeteries del centre de Madrid amb el seu cafè i el seu cigarret.

Renato acompanyat de Alfonso Azpiri en el Saló del Còmic d' enguany

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates