El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 17 de març del 2010

Les misterioses Fades de Cottingley a LA RUTA D´ORIÒ. Amb Pepa Llausás.

dimecres, 17 de març del 2010
Com diu na Pepa Llausás, experta en comunicació i simbología, l' equinocci ja es aquí. Per tant es l' hora de posar-se poètics, romàntics...De viure l' estació que es a punt d' entrar amb molta alegria i amb ganes de deixar explotar els sentits...Gaudir de les meravelles de la vida. Prou de penes i tristeses. Ja basta! I per això parlarem de totes les coses bones que porta el canvi d' estació i a més a més parlarem de un tema molt curiós que en el seu moment va estar enrevoltat de molt de misteri:


"Les Fades de Cottingley"
a
LA RUTA D´ORIÓ




Les Fades de Cottingley son una sèrie de cinc fotografíes preses per Elsie Wright i Frances Griffiths, dues joves cosines que vivien a Cottingley, a prop de Bradford (Regne Unit). Aquestes imatges representaven a les dues al.lotes realitzant activitats amb suposades fades. El 1917, quna es varen fer les dues primeres fotos, Elsie tenia 16 anys i Frances 10. Al 1981 les dues dones van admetre haver falsificat les fotografies excepte una i van insistir que veren veure les fades. Un tema que obre el debat a l' origen de les fades, aquestes petites criatures que alimenten els contes i l' imaginació de grans i petits. O...relament existeixen? N´heu vist alguna?

2 comentaris:

Gamerametal ha dit...

Les fotos de les fades de Cottingley, vistes ara, són una mostra de la inocencia de una época, d'un temps. Es evident que és un frau. De totes maneres el testimoni de les dues nenes és impresionant perque ens evoca a que existeix un mon de criatures (fades) que ens envolta. Sort amb el programa.

Sandra Llabrés ha dit...

Gràcies Gamerametal!!!

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates