El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimarts, 30 de març de 2010

MARIA BIMBOLLES, una moderna Mary Poppins balear , EN CODI SECRET!

dimarts, 30 de març de 2010

El programa d’IB3 Ràdio Pirates i Sirenes, que presenta i dirigeix Sandra Llabrés, de dimarts, rep la visita màgica de na Maria Bimbolles, la nostra particular Mary Poppins balear.


MARIA BIMBOLLES "En Codi Secret"


La sotmetem a les preguntes del “Codi Secret” per saber què pensa de la societat infantil i juvenil de la nostra comunitat, a més, descobrim què sent una dona com ella que està envoltada dels més petits, quins secrets guarda i ens respon totes aquestes preguntes a bord del vaixell màgic del programa.


Maria Bimbolles és l’artista que dóna vida al personatge musical del projecte Aprenem junts de (Discmedi Blau) un programa d’integració social de nins i nines amb discapacitat. Una idea original de la “Fundació Iberostar”.

dilluns, 29 de març de 2010

José Raúl Calderón, el jutge que investiga el judici a Jesús de Natzaret.

dilluns, 29 de març de 2010
José Raúl Calderón, titular del Jutjat penal nombre dos de Jaén, aborda el procés jurídic de Jesús de Natzaret exclusivament des d'un punt de vista històric i judicial, un fet que ja va cridar l'atenció quan va sortir la primera edició en 1999 i que ara s'ha vist ampliada amb noves dades d'interès fruit de la investigació de l'autor.

El "3 d'abril de l'any 33" moria a Jerusalem, un "galileu" anomenat fill del fuster, "perquè molestava, perquè emprenyava, perquè posava en dubte la Llei de Moisés, i la font d'ingressos del poder polític-religiós", segons assegura el mateix Calderón en una entrevista."PROCESO A UN INOCENTE" (Editorial Liberman)
José Raúl Calderón
a EL BALL DE LES PLOMESAquestes dades s'analitzen en el llibre i s'enriqueixen sota el prisma de la situació històrica, social i religiosa de la ciutat de Jerusalem "ocupada" pel poder romà amb les conseqüències judicials que això comportava i que van afectar al prendimiento, procés jurídic i ajusticiamiento de "un innocent".

Després de 1976 anys, "és un personatge que interessa" i segueix sent el centre de "una religió que es manté inamovible" a pesar dels avatars transcorreguts en més de vint segles.

Raúl Calderón, un "enamorat de la cultura i de les tradicions andaluses entre les quals destaquen la Setmana Santa", va començar la seva investigació del procés jurídic de Jesús quan es trobava exercint a Còrdova, i en cercles cofrades li van animar a escriure un article per a una revista. Primer va ser un article, un assaig basat en les irregularitats processals, que es va convertir en conferència, i finalment en un llibre que ha anat ampliant dades amb noves investigacions i després de l'aparició d'altres publicacions que parlen del tema i que en opinió de Calderón cometen errors en alguns aspectes.

Un dels dades que destaca és que Jesús va morir en la creu, en contra del que s'ha dit en alguns fòrums sobre que va ser rentat i guarit durant tota la nit pels seus deixebles, "el qual digui això és que desconeix el ritual funerari jueu i el procés romà". "A Jesús ho varen crucificar a les dotze, mor a les tres de la tarda i fins a les sis és el temps que tenen per a resoldre els tràmits burocràtics davant l'autoritat romana i dur-lo al sepulcre que es trobava a uns vint minuts del lloc de la crucifixió".

Allí "arribarien a les set menys quart, just per a deixar el cos" i anar-se a les seves cases perquè a "les set i quart començava el sabbath jueu" que tot el món respectava especialment un membre del sanedrín com José de Arimatea, que es va encarregar del cos. A més cal tenir en compte que el romà és "un especialista en la crucifixió" i Jesús va ser condemnat a pena de mort, pel que "seria impensable que un romà permetés que un ajusticiat baixés viu de la creu".

Altre error és, segons Calderón, creure que la flagelació va ser part de la condemna, quan en realitat es va tractar d'una tortura, un càstig addicional amb la finalitat d'acontentar al Sanedrín i intentar sostreure-li la veritat a l'acusat. Irregularitats en l'interrogatori, en el judici jueu, en el judici romà, i fins i tot en la sentència condemnatòria dictada, que "si s'haguessin apreciat, el procés hagués estat considerat nul i dut a l'absolució de Jesús" quina hagués ocorregut llavors?, segons Calderón "no hauria trigat a ser detingut altra vegada i processat" perquè era "un personatge que molestava".

divendres, 26 de març de 2010

KEN FOLLET anit a PIRATES I SIRENES

divendres, 26 de març de 2010
L' escriptor i creador de best sellers KEN FOLLET pujarà anit al nostre vaixell de la mà de la nostra amiga JOANA POL a LA FUGA DELS LLIBRES. Repassarem la vida i trajectòria de l' autor de ELS PILARS DE LA TERRA i ens endinsem en la seva continuació:


UN MÓN SENSE FI
a
"LA FUGA DELS LLIBRES"L'obra mestra de Ken Follett, Els pilars de la terra, va enganxar milions de
lectors amb la seva trama emocionant, plena de drama, passió i conflicte
familiar, a l'entorn de la construcció d'una catedral. Un món sense fi torna els
lectors a la ciutat medieval de Kingsbridge, dos segles més tard, i al seus
habitants, als descendents dels homes, dones i nens que van protagonitzar Els
pilars de la terra i que ara s'han d'enfrontar a nous crims i intrigues i als
difícils reptes arquitectònics que exigeix la supervivència de la ciutat.

dijous, 25 de març de 2010

Ángel Jiménez, periodista i conductor de Dimensión Insólita a CONTES PER A NO DORMIR!

dijous, 25 de març de 2010
Hola amics dels misteris! Anit i com cada dijous obrim la porta a la dimensió més misteriosa a PIRATES I SIRENES. Vos proposem un viatge ben extrany i fascinant. El periodista i company de professió, Ángel Jiménez, puja a bord del nostre vaixell per explicar-nos alguns dels fets paranormals més extranys que han succeït a Ayamonte (Huelva) i que ja han estat objecte de amplis reportatges com el que va realitzar el nostre convidat a la revista AÑO CERO.
Jiménez dirigeix i presenta el programa DIMENSIÓN INSÓLITA a RADIO LAS ÁGUILAS.
a
CONTES PER A NO DORMIR


dimecres, 24 de març de 2010

Juan Carlos Castresana, un fotògraf per l' Àsia a LA RUTA D´ORIÓ

dimecres, 24 de març de 2010

El nostre convidat d´avui ha començat fa poques setmanes una gran aventura, un viatge de dos mesos de durada que el portarà a recòrrer bona part del continent asiàtic. L' objectiu: fer un intens reportatge dels balears que hi viuen allà, de com perceben la realitat de la nostra comunitat des de la distància, perquè es van canviar de residència i com es el seu dia a dia. Un viatge sense avió que el portarà des de San Petersburg fins a Katmandú i en el que resultarà d´alló més interessant conéixer ciutadans de les Illes Balears que per alguna raó varen decidir anar a viure allà. Amb set hores de diferència horaria, quan conectem amb ell , just acabarà d´arribar a la Gran Murada Xinesa!

un fotògraf a
LA RUTA D´ORIÓ

dimarts, 23 de març de 2010

JAUME SUREDA, un pirata cantautor a EN CODI SECRET

dimarts, 23 de març de 2010

Hola amics! Anit posem l ' estora vermella per rebre a bord del nostre vaixell a un modern pirata trovador. Un home que ens continua regalant poesia feta música. Tendres paraules amb delicioses armoníes. Històries plenes d´amor i desamor. Jaume Sureda, en el seu estat més pur.

EN CODI SECRET


Jaume Sureda neix a Ciutat de Mallorca l'any 1959. Des de molt infant se sent vinculat al món de la música. Als 9 anys es presenta i guanya un concurs de cançó infantil i als 12 anys participa en un altre aconseguint un nou èxit.

Als 15 anys comença a cantar i a tocar el baix elèctric amb un grup de cançó, "JOVENT" versionant temes de "CAT STEVENS" o "DYLAN" i temes de "LLACH" o "RAIMON".

Als 16 comença a composar els seus primers temes i participa en solitari a les "TERCERES NITS DE LA CANÇÓ A MANACOR 1976", al mateix temps tocant el baix amb un grup de música de ROCK "HELP 75". Aquell any comença a estudiar guitarra i solfa de la mà d'un vell amic, "BONET DE SANT PERE".

De l'any 77 al 78 treballa en un grup de música d'envellat i ball "VIBRACIONES", compartint aquells recitals de cançó que es feien per tot arreu de l'illa de la mà de la comuna de cantautors. Fou en el 78 quan participa a les "PRIMERES NITS DEL POBLE", aconseguint el premi a la millor interpretació, premi a la millor cançó i el premi popular votat pel públic assistant. Representa a Mallorca a la festa de la cançó "FORMENTERA 1978".
En el 80 marxa cap a Bilbao on comença a treballar a diversos locals fins a 1981, que torna a Mallorca i es posa a fer feina amb el grup de música de ball "NAIPES", amb una sòlida formació que durà 5 anys, tot aquest temps compartint sempre l'activitat de cantautor i composant en tot moment.

Al 85 es presenta la possibilitat d'enregistrar el primer disc que duia per títol genèric "NOTES DE TARDOR", ben acollit i amb una cançó que funcionà força com és aquell "DOMINIQUE". Des de llavors fins ara hi ha hagut 15 albums, 5 senzills, nombrosissims concerts per les illes i Catalunya especialment, bandes sonores de teatre, infinitat de jingles publicitaris, i un treball continuat de composició, alternant amb el món del periodisme radiofònic des de 1986 fins a l'actualitat, a més de produir altres artistes.

A l'any 1996 apareix en el mercat un CD amb el títol genèric "UN CEL MÉS BLAU", amb el que es llança la cançó estrella anomenada també "UN CEL MÉS BLAU", juntament amb un videoclip. És un any ple d'actuacionsen directe amb la banda ja habitual de "JAUME SUREDA", composada per: J.R. Abella al baix, Jacob Sureda als teclats, Miguel Figuerola a la bateria i Pep Botello a la guitarra.

Un any després neix la idea de fusionar el mític grup mallorquí "LOS JAVALOYAS" en un espectacle conjunt amb J.SUREDA, tot i que la veu ànima de la banda, "SERAFI NEBOT", havia demanat el relleu. JOAN BIBILONI, se'n fa resó mitjançant un disc que el produeix amb cançons clàssiques del repertori JAVALOYAS i noves creacions de J.SUREDA, com "MUJER DE DOS" o "YO NECESITO AMAR", de PEREZ JAVALOYAS, també "MUJERIEGO" de ROBERTO LIVI, tema duit des de Mèxic. És un any de gira amb moltes actuacions, deu músics sobre l'escenari i la mateixa banda que havia acompanyat a J.SUREDA durant els darrers anys.
Als 15 anys comença a cantar i a tocar el baix elèctric amb un grup de cançó, "JOVENT" versionant temes de "CAT STEVENS" o "DYLAN" i temes de "LLACH" o "RAIMON".

Als 16 comença a composar els seus primers temes i participa en solitari a les "TERCERES NITS DE LA CANÇÓ A MANACOR 1976", al mateix temps tocant el baix amb un grup de música de ROCK "HELP 75". Aquell any comença a estudiar guitarra i solfa de la mà d'un vell amic, "BONET DE SANT PERE".

De l'any 77 al 78 treballa en un grup de música d'envellat i ball "VIBRACIONES", compartint aquells recitals de cançó que es feien per tot arreu de l'illa de la mà de la comuna de cantautors. Fou en el 78 quan participa a les "PRIMERES NITS DEL POBLE", aconseguint el premi a la millor interpretació, premi a la millor cançó i el premi popular votat pel públic assistant. Representa a Mallorca a la festa de la cançó "FORMENTERA 1978".

En el 80 marxa cap a Bilbao on comença a treballar a diversos locals fins a 1981, que torna a Mallorca i es posa a fer feina amb el grup de música de ball "NAIPES", amb una sòlida formació que durà 5 anys, tot aquest temps compartint sempre l'activitat de cantautor i composant en tot moment.
Jaume Sureda neix a Ciutat de Mallorca l'any 1959. Des de molt infant se sent vinculat al món de la música. Als 9 anys es presenta i guanya un concurs de cançó infantil i als 12 anys participa en un altre aconseguint un nou èxit.

La federació de Penyes del REAL MALLORCA, juntament amb el cos tècnic, proposen a Sureda fer un disc que recopili algunes de les cançons que parlen a mode d'HIMNE DE L'EQUIP. Una producció que feren a mitjes JAUME SUREDA i JACOB SUREDA i que va sortir al mercat sota el títol de "10è ANIVERSARI DE L'HIMNE OFICIAL DEL REAL MALLORCA". Aquest any, 1999, JAUME SUREDA llança al mercat un e.p. de cinc cançons, totes elles de manera molt representativa de l'amor cap a una terra que és Mallorca, sa roqueta. El títol genèric, PATRIA. Inmers en la preparació d'un nou espectacle que monta l'any 99 sota el nom de 101 NOCHES DE BOLERO, i conta amb l'acompanyament de MIQUEL MASSOT I LA SEVA GRAN ORQUESTRA. Al mateix temps comença a produir diverses bandes i solistes des dels seus estudis de gravació i la seva productora SET PRODUCCIONS. El 99 és un any de molts concerts i, sobretot, de preparació del nou espectacle de cara al 2000, en el que SUREDA edita el seu primer llibre "25 I UNA GAMBA", que també dóna nom a una sèrie de recitals acústics que comencen en el TEATRE MUNICIPAL i recorren alguns indrets de les illes. Tot i això, el 2000 és un any sabàtic de creació, cap al nou disc celebració dels 25 anys de SUREDA cantant en solitari com a cantautor, a mode d'homenatge a tots els músics que obriren camí en els 60 i 70 amb moltes col·laboracions d'aquests i algun revival. Aquest temps, Sureda interpreta a Bonet de san Pedro a la vegada que produeix juntament amb DAVID SARDÀ, de Gest Music, un àlbum daquest amb títol genèric "EL JARDÍN DE LAS ONDAS", amb col·laboracions de luxe com PI DE LA SERRA, ROCIO MADRID o XAVIER SARDÀ. També apareix al mercat un àlbum enregistrat en directe de Sureda, sota el genèric de "JAUME SUREDA EN DIRECTE", gravat a diferents escenaris de les Illes.

El 2001 comença a produir el disc LA VIDA SCRETA DE LOS GATOS , àlbum en castellà i enregistrat als estudis swing, sota la producció del cantant i NOEL QUINTANA. Aquest anys junts i de la mà duna bona banda toquen en concerts a les Illes i presenten el cd a diferents programes de caire nacional com a "CRONICAS MARCIANAS".

Al 2003 Sureda passa a ser director-delegat de RADIO BALEAR - ALCÚDIA, des don prepara el seu treball que llança aquest any al mercat, un àlbum amb molta ressonància integrament de caràcter mariner "BLAU DE BLAUS". Així mateix, juntament amb RADIO BALEAR i el seu director de cadena, FERNANDO RUIZ, recullen temes dartistes de les Illes i produeixen i editen 2 àlbums monogràfics sota els títols, "LA MÚSICA DE TU VIDA.COM" i "MENORCA - SA NOSTRA MÚSICA". Dos anys de concerts entre teatres i escenaris al carrer i la participació a infinitat de concerts solidaris, rebent premis i reconeixement popular.

L'agost de 2005, en plena celebració dels seus 30 anys descenaris i la gravació del seu àlbum 30 ANYS I UN DIA , Sureda rebrà el premi del GRUP GÜELL a la sortida de la marxa, per la seva carrera. Mentrestant amb la seva banda segueix donant concerts per les Illes i produint altres artistes juntament amb NOEL QUINTANA

dilluns, 22 de març de 2010

El Llegat de Judes a PIRATES I SIRENES

dilluns, 22 de març de 2010
Bon inici de setmana i principi de primavera estimats PIRATES I SIRENES! Anit , i com tots els dilluns, tornem a ballar amb les plomes màgiques dels nostres autors convidats Joan Bruna i Francesc Miralles, autors de la novel·la escrita a quatre mans:


EL LLEGAT DE JUDES
a
EL BALL DE LES PLOMES
Any 28: Judes Iscariot ven Jesús de Natzaret a les autoritats jueves a canvi de 30 monedes d’argent. Poc després, es penedeix dels seus actes i, abans de suïcidar-se, llença les monedes al temple.Present: L’Andreas Fortuny, que treballa a Barcelona com a guia de viatges d’aventura, rep la trucada d’una enigmàtica dona, la Solstice, que contracta els seus serveis per visitar Jerusalem, on s’acaba de descobrir un testament suposadament escrit per Judes.
Estimulat per aquesta troballa, l’Andreas investigarà el recorregut posterior del Llegat de Judes, les trenta monedes de les quals es va desfer Judes, que des d’aleshores han anat passant de mans en mans i que es creu que atorguen la prosperitat i el poder absoluts.De les trenta, només se’n conserven set. Els propietaris. Les set famílies més poderoses del món. L’Andreas i la Solstice es veuran arrossegats dins d’una espiral d’assassinats i traïcions que els obligaran a lluitar per retornar l’equilibri a un món a punt del col·lapse.

dimecres, 17 de març de 2010

Les misterioses Fades de Cottingley a LA RUTA D´ORIÒ. Amb Pepa Llausás.

dimecres, 17 de març de 2010
Com diu na Pepa Llausás, experta en comunicació i simbología, l' equinocci ja es aquí. Per tant es l' hora de posar-se poètics, romàntics...De viure l' estació que es a punt d' entrar amb molta alegria i amb ganes de deixar explotar els sentits...Gaudir de les meravelles de la vida. Prou de penes i tristeses. Ja basta! I per això parlarem de totes les coses bones que porta el canvi d' estació i a més a més parlarem de un tema molt curiós que en el seu moment va estar enrevoltat de molt de misteri:


"Les Fades de Cottingley"
a
LA RUTA D´ORIÓ
Les Fades de Cottingley son una sèrie de cinc fotografíes preses per Elsie Wright i Frances Griffiths, dues joves cosines que vivien a Cottingley, a prop de Bradford (Regne Unit). Aquestes imatges representaven a les dues al.lotes realitzant activitats amb suposades fades. El 1917, quna es varen fer les dues primeres fotos, Elsie tenia 16 anys i Frances 10. Al 1981 les dues dones van admetre haver falsificat les fotografies excepte una i van insistir que veren veure les fades. Un tema que obre el debat a l' origen de les fades, aquestes petites criatures que alimenten els contes i l' imaginació de grans i petits. O...relament existeixen? N´heu vist alguna?

dimarts, 16 de març de 2010

Carlos Goñi (Revólver) a PIRATES I SIRENES

dimarts, 16 de març de 2010
Un CODI SECRET ben especial el d´aquesta nit a PIRATES I SIRENES! De fet, hi ha qualcú que no s´hagi emocionat amb alguna de les cançons del seu ampli repertòri? De ben segur que no. I aquest divendres arriba a L' Auditòrium de Palma per deleitar-nos amb la seva banda i per recordar que...

"que 20 años no es nada"
(Revólver)
en CODI SECRET

Carlos Goñi, anit pujarà a bord de Pirates per parlar de la seva gira , però també dels seus secrets...

La de Revòlver és la història dels últims vint anys d'activitat musical de Carlos Goñi, un músic forjat des de baix, des dels xibius de rock dels anys 80. Parlar de Revòlver és fer-lo, per tant, de Carlos Goñi, un músic sincer i honest, que s'ha deixat esquinçalls de pell, de vida en cadascuna de les seves cançons, en cadascun dels seus discos. Un creador que ha perseguit l'excel·lència musical, la cançó perfecta, que ha investigat sons, que mai ha volgut quedar-se ancorat en el passat, que ha estat sempre fidel a si mateix i al que el cor li ha dictat.
Atresora Carlos Goñi amb Revòlver un repertori envejable, d'aquests que emocionen, que commouen, en el qual les lletres tenen valor literari per si mateixes, però en el qual les músiques -girant al voltant del rock, però mirant a altres gèneres-, sempre extraordinàries, van a la recerca de la millor melodia, de superar el ja escrit, d'exigir-se més a si mateix.
Potser per tot això, el públic, massivament, ha estat de part de Revòlver, acompanyant-li en un viatge que es va iniciar, fa ara, vint anys. Que no són res, però que ho són tot.

dilluns, 15 de març de 2010

Rody Polonyi, un guionista d' èxit a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 15 de març de 2010
Anit rebrem a bord del nostre vaixell a tot un guionista professional com es en Rody Polonyi. Gaudirem plegats dels secrets d´una professió força interessant com es el món dels guions, sense els quals, ni la televisió, ni la ràdio, ni el cinema, ni el teatre... podrien subsistir! Viurem en antena alguns dels diàlegs que el nostre convidat a escrit per sèries de tv . Escenes ben conegudes per els seguidors de Llàgrima de Sang, per exemple.


RODY POLONYI
a "EL BALL DE LES PLOMES"

  Biografia:

  Vaig néixer a Argentina fa 36 anys, però de petit em vaig anar
  a viure a Estats Units. Abans dels 10 ja vivia a Barcelona. Resideixo a Mallorca
  des de fa 20 anys quan vaig venir a estudiar la carrera de filologia. També sóc
  el fundador i president del club de rugby Badia. He treballat de monitor
  d'equitació, d'agent immobiliari, donant cursos d'informàtica en la policia
  local, guàrdia civil i bombers i altres professions variades. Sempre he
  llegit i escrit, però els meus primers ingressos escrivint les vaig aconseguir
  fent manuals d'informàtica per a diverses editorials (aquests que ningú llegix),
  he treballat en periòdics i revistes i també vaig presentar els informatius de
  Localia fa uns anys. Em vaig iniciar en la carrera "guionistica" amb el
  naixement d' Ib3. He treballat com a guionista en diversos programes, alguns
  d'entreteniment i altres de ficció: Llum i acció, Parellla de 3, Tres són
  multitud, El born, El món d'en Guai, Ous amb caragols,Llàgrima de sang, entre
  d'altres. Actualment estic treballant en el programa Reporters. També he estat
  guionista de dues obres de teatre (co-escrites al costat de Javier Bizarro) Són
  les dues ultimes obres de Diabètiques Accelerades: Castings i Ses matanceres
  m'has dita? Tot torna. Actualment també estic escrivint el guió de la
  pel·lícula DELIRIUM (protagonitzada per David Navarro), que (si tot va segons el
  planejat) es rodarà a final d'estiu.

  Una festa amb tota la tripulació!

  Aqui us passo les fotos del programa nombre 100 que varem celebrar plegats dijous passat (quasi tots, en Jordi Nogueras, na Joana Pol i n' Albert Herranz no van poder venir!

  Esquerra a dreta: Dani Puig (actor i productor de tv), Chema Font (Investigador), jo, Pepa Llausás (experta en simbología i comunicació) i David Navarro (actor, director de doblatge i fotògraf)
  A la redacció d´IB3 Ràdio. En Miguel, un dels nostres tècnis de ralització, Manu Blanco (locutor, presentador de tele i component de TANGA TEAM, Daniel Puig, David Navarro, Chema Font, en Marcelius el nostre fotògraf oficial (MARCELIUS PHOTOGRAPHIES). Abaix, Miss T (Teresa de Tanga Team), na MAR (Marga Pocoví), jo i na Pepa Llausás.

  <

  dijous, 11 de març de 2010

  100 programes!

  dijous, 11 de març de 2010
  100 PROGRAMES
  100 NITS, 100 HISTÒRIES...  Sembla mentida! Ja celebrem 100 programes! Avui vespre ens rodejarem d' amics, convidats i simpatitzants del nostre magazín nocturn d´entreteniment PIRATES I SIRENES! Us esperem amb TANGA TEAM, MARGA POCOVÍ, DAVID NAVARRO, DANI PUIG, CHEMA FONT, JOANA POL, PEPA LLAUSAS, ALBERT HERRANZ, MARCELIUS, LLORENÇ CLOQUELL i un llarg etc...a la 1 a IB3 Ràdio!


  Josep Villagrasa Joana Pol Il·lustració de Sarima

  Gràcies als nostres amics i col·laboradors Jordi Nogueras,Joana Pol, Alber Herranz, Chema Font, Pepa Llausás i els realitzadors tècnics Miquel i Borja, cada programa es converteix en un viatge ple d´emocions i sorpreses. Gràcies a tots!


  Amb l´actriu Lina Mira L´investigador J. Contreras
  100 programes. 100 viatges. 100 aventures. 100 històries. 100 nits.
  100 mil·lions de gràcies.


  Actors, actrius, pintors, artistes, escriptors, pol·litics, investigadors, poetes, cantants, musics, directors de cinema, empresaris, mags...Molts han passat una hora a bord del nostre vaixell màgic.
  Anit celebrem a PIRATES I SIRENES:

  EL PROGRAMA Nº 100!


  Manu Blanco, locutor i component de Tanga Team, Llorenç Cloquell, mag i actor, Maria de la Pau Janer, escriptora. LA LLISTA ES MOLT LLARGA!


  Valentín Mendoza, music, cantant i compositor.


  Chema Font, es nostre investigador més estimat!

  Magia. Cada vespre la vivim ben d´aprop amb convidats com en Joan Monse o en Pedro Prieto.

  Berenger Saunier a LA RUTA D´ORIÓ amb Pepa Llausás

  Aquest dimecres el protagonista de la secció LA RUTA D´ORIÓ de Pirates i Sirenes ha estat el capellà francés, Barenger Saunier, de la mà de la nostra col·laboradora Pepa Llausás.


  François Berenger Saunier
  a
  LA RUTA D´ORIÓ


  Finals del segle XIX. Un petit llogaret rep l'arribada d'un nou sacerdot. François Berenger Saunier ( 1852 - 1917 ), és destinat a una ruïnosa església de nom Sainte Madeleine a manera de càstig en un poblet anomentat Rennes-le-Château.

  Mentre realitzava aquestes restauracions, va trobar en l'interior d'un altar una sèrie de manuscrits i pergamins, tots ells incomprensibles.

  Llegendes o realitat? Saunier es va dur el secret amb ell.

  Rennes-le-Chàteau, Torre Magdala, María Magdalena, cavallers Templaris, pergamins secrets, descendència divina, "Codi da Vinci", què tenen en comú?

  Va ser tot imaginació el que va inspirar a Dan Brown para escriure la seva famosa novel·la, o havia alguna cosa fora de la ficció?

  dimarts, 9 de març de 2010

  Fiona Ferrer Lioni. Una sirena experta en moda, art i comunicació.

  dimarts, 9 de març de 2010
  Resumir el seu currículum en unes línies seria impossible. Encara que a Espanya sigui coneguda gràcies a Supermodelo, la seva relació amb el món del disseny va començar des de ben petita - El seu pare (Juan Ferrer) va ser president de Passarel·la Gaudí en el seu temps i la seva mare (Mietta Leoni) una gran model. Així que ho duia en la sang. Va voler ser dissenyadora, de fet, va estar un any treballant a París amb Claude Montana però va descobrir que aquest no era el seu món. Així que va decidir marxar a Miami a estudiar Relacions Internacionals i Comunicació. Després d'un periple per Madrid i Nova York es va iniciar en el món del periodisme. I així va esser com va començar la seva carrera meteòrica cap a l'èxit.


  FIONA FERRER

  EL "CODI SECRET" D´UNA EXPERTA EN ART, MODA I COMUNICACIÓ
  Fiona treballa en molts projectes a l´hora però actualment està preparant el que serà el seu nou programa a la televisió: Fiona te necesito (Antena 3). Els cástings son a punt de començar. Per més informació visteu el seu blog a la revista Hola.com: Blog de Fiona Ferrer


  Una fotografia del dia de les seves noces amb Jaime Polanco a Tenerife. Una festa super luxosa amb més de 500 convidats d´excepció. Aqui amb el seu marit, la periodista Ana Rosa Quintana, la cantant Marta Sánchez i Paloma Cuevas.

  Va ser l'art el seu primer gran treball i no la moda...
  "Vaig Estar fent pràctiques en Sotheby´s amb Dolores Smithies i allò ja va anar tot un assoliment perquè ningú donava un duro per mi. Ella va ser la qual em va introduir en aquest món i la qual em va permetre conèixer a molta gent. D'aquí vaig passar a treballar para ArteMundi fins a convertir-me en la seva directora de comunicació. Es resumeix molt ràpid però vaig passar molt, fins i tot vaig haver de vendre el meu cotxe per a iniciar un projecte. Però sense esforç, sense constància, no s'aconsegueix gens."

  Avui Fiona serà una sirena de la tripulació de PIRATES I SIRENES!

  Melcior Comes ha passat per EL BALL DE LES PLOMES amb el seu llibre.

  Melcior Comes a EL BALL DE LES PLOMES ens ha presentat la seva nova novel·la "Viatge al centre de la Terra"

  dijous, 4 de març de 2010

  A Contes per a no Dormir: Les Dones d´aigua.

  dijous, 4 de març de 2010
  Hola amics! Aquesta nit les protagonistes de la secció conduida per l´investigador CHEMA FONT, "CONTES PER A NO DORMIR" seran les sempre màgiques,


  "Dones d´aigua"

  Les Dones d’aigua, també anomenades Aloges, Goges, Encantades, Païtides, nimfes de llacs o fades, són éssers femenins que habiten als indrets d’aigua dolça, es poden trobar als rius, llacs, gorgs, estanys, balmes i fonts. Com a habitants de l’aigua, poseeixen les seves virtuts, i simbolitzen la vida i la fecunditat, tal com l’aigua permet la vida dels animals i fa créixer les plantes. Les Aloges tenen molta similitud amb les nimfes greco-romanes, com elles representen la fecunditat i la gràcia, i es classifiquen segons on habiten.

  Les dones d’aigua són sens dubte nimfes aquàtiques, de muntanya i de bosc, amb els mateixos trets que les nàiades gregues, però típicament catalanes. Son éssers nocturns, els agrada emmirallar-se amb el reflex dels estanys a les nits de lluna plena i que la llum de les estrelles els acaroni el rostre i faci lluir els seus cabells daurats o pèl rojos.

  Aquestes dones son el cànon de la bellesa femenina; la bellesa idíl·lica i onírica, els seus ulls verd maragda o blau profund, com estanys sense fons, brillen a les nits de lluna plena, mentre dansen plegades i insinuen el seu cos nu entre tuls transparents i sinuosos. Van vestides amb robes fines i riques, i al front hi duen una estela que enlluerna a aquell qui les veu. Algunes estan dotades d’unes precioses ales, de diversos colors, que les fan ser encara més seductores. Moltes posseeixen una vareta màgica i virtuosa feta de fusta d’avellaner, ja que només la fusta d’aquest arbre és apta per als encanteris i encisos. Tenen una joventut eterna, malgrat tot no son immortals, però poden viure més de mil anys, conservant sempre la seva bellesa i les seves facultats.

  A Occitània daunas d’ayga, a l’Alvèrnia danne d’aigüe, a Astúries xanes, a Euskadi lamiak i a Cantàbria anjanas o mozas de agua.

  Els orígens del turisme a LA RUTA D´ORIÓ amb Albert Herranz.

  Dimecres 3 de Març LA RUTA D´ORIÓ. Amb Albert Herranz.

  Els Orígens del Turisme i els viatges organitzats

  Com va néixer el turisme? Viatjar per plaer primer va ser un luxe per a formar-se, després va evolucionar cap a un descans regulat per a una millora de producció fins a evolucionar cap el que és avui en dia: quasi una necessitat fisiològica. Des dels primers balnearis fins els via ...tges organitzats descobrirem que fer platges artificials no és un invent d’avui, a l’igual que prendre el sol o banyar-se a la platja. I pensar que quasi tot això dels viatges organitzats varen començar amb un viatge organitzat pel pastor protestant anglès Thomas Cook un 5 de juny de 1841…

  dimarts, 2 de març de 2010

  Simó Andreu a EN CODI SECRET

  dimarts, 2 de març de 2010
  L´actor mallorquí Simó Andreu serà anit un membre més de la tripulació de PIRATES I SIRENES. Segur que no li costarà gens ni mica ficar-se dins el paper, ja que aquest polifacètic actor ha treballat en més de 150 pel·lícules, algunes d' elles autèntiques superproduccions d' èxit, obres de teatre, innombrables sèries de ficció que han fet d´ell una de les cares més populars de les nostres pantalles i escenaris.


  Simó Andreu
  EN CODI SECRET

  Simó Andreu, fent el que millor sap: interpretar.

  Qui li haguès dit a n' aquest pobler que un dia treballaria a les ordres dels millors directors i es codejaería amb actors revellants a nivell mundial? En Simó ha engantxat molt al public de les Illes Balears per les seves interpretacions a pel·lícules de tot tipus, però sèries com Vallterra, emessa per IB3 TV o presentar el programa de cinema al canal autonòmic Illes de Cinema, ens van robar el cor...El fet de figurar entre l' equip de actors (d´entre d´altres) films o sèries com aquests no l' ha canviat gens,de fet viu d´esquenes a tot el món d´excentricitats, fama i glamour que solen rodejar als professionals del seu sector. Simó Andreu segueix essent, malgrat el seu èxit, una persona afable, propera i molt amistosa.

  Sin tetas no hay paraíso (2009))
  Las crónicas de Narnia: el príncipe Caspian (2008)
  Amar en tiempos revueltos, de Virginia Yaguel (Serie telenovela) (2006)
  Mar de fons, de Jesús Segura (2006)
  Los fantasmas de Goya, de Miloš Forman (2006)
  Vall Terra (Serie telenovela) (2005)
  Bridget Jones: Al borde de la razón (2004)
  Nerón, de Paul Marcus (2004)
  Golpe maestro, de Bryan Goeres (2004)
  Agentes secretos,de Frédéric Schoendoerffer (2004)
  Los novios búlgaros, de Eloy de la Iglesia (2003)
  Muere otro día, de Lee Tamahori (2002)
  Alas rotas, de Carlos Gil (2002)
  Cuestión de suerte, de Rafael Moleón (1996)
  Tu nombre envenena mis sueños, de Pilar Miró (1996)
  El viaje a ninguna parte, de Fernando Fernán Gómez (1986)
  Los placeres ocultos, de Eloy de la Iglesia, (1977)
  Juego de amor prohibido de Eloy de la Iglesia, 1975
  Chica de Via Condotti, de Germán Lorente (1974)
  La novia ensangrentada de Vicente Aranda (1972)

  Anit intentarem esbrinar alguns dels secrets mes ben guardats d´aquest actor ( malgrat siguin de rodatge) ja que experiències gràcies al cinema, de ben segur no n´hi manquen!
   
  Design by Pocket
  This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates