El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 3 de febrer del 2010

Les Malediccions dels Faraons a "La Ruta d´Oriò" amb Albert Herranz

dimecres, 3 de febrer del 2010

Quan Howard Carter va descobrir la tomba de Tutankamon era un secret a veus que aquest descobriment anava acompanyat d'una maledicció que acabaria amb els arqueòlegs i els seus acompanyants. D'on partia aquest convenciment i quina relació tenia amb una venda d'un sarcòfag egipci 50 anys abans ... i el naufragi del Titànic ocorregut 10 anys abans? A Pirates i Sirenes t'ho explicarem aquesta nit.

"Les Malediccions dels Faraons"

amb ALBERT HERRANZ



Howard Carter, descobridor de la tomba de Tutankamón

El matí del 4 de novembre de 1922, 16 graons apareixien davant l'atònit arqueòleg anglès com el primer pas a una obertura que descendia a una profunditat d'uns quatre metres. Un llarg passadís de 3 metres d'alt per 1,8 d'ample conduïa a Carter a una porta segellada amb la capçalera de la casa real de Tutankamón. Les seves perquisicions eren certes i les evidències no deixaven lloc al dubte.


Howard Carter havia donat per fi amb el sepulcre del jove rei de la XVIII dinastia. Tants anys després del descobriment de la seva tomba, l'enigma de Tutankamón segueix sent un de tants misteris sense resoldre. El mateix Howard Carter va morir sense conèixer l'origen i desenllaç de la vida de Tutankamón. Aclaparat per la incertesa, deixava escrit en la seva biografia sobre el faraó: "...El misteri de la seva vida ens sobrepassa... les ombres es mouen, però la foscor mai es dispersa...". Un advertiment per a qui anessin a seguir els seus passos.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates