El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dilluns, 1 de febrer del 2010

Ens posem al dia! Na Pepa Llausás i na Joana Pol a PIRATES I SIRENES

dilluns, 1 de febrer del 2010
Hola amics! ens poseem al dia (o...a la nit!) Dijous passat va venir a PIRATES la nostra amiga i col·laboradora Pepa Llausás i ens va parlar a CONTES PER A NO DORMIR de la misteriosa figura de Nicolas Flamel, l' alquimista a qui se l' hi atribueix el fet d' haver trobat la pedra filosofal i el secret de la inmortalitat!


Nicolas o Nicholas Flamel va ser un personatge històric que va néixer el 1330 a Pontoise i va morir a París el 1413, tot i que la seva vida ha estat exagerada per la llegenda que explica que va aconseguir crear la Pedra Filosofal i esdevenir immortal.
Nicolas era un home de lletres i treballava de copista, feina que havia après del seu pare. Segons la llegenda, va passar-se dècades buscant la manera d'aconseguir crear la pedra, però no se'n va sortir. Un dia va somiar en un àngel que li mostrava un llibre i poc temps després un home que anava curt de diners i li va vendre el llibre que havia vist en somnis.
Per desgràcia el llibre era en hebreu i Nicolas no en sabia, de manera que va estar buscant un traductor per França i Espanya, però no en va trobar cap degut a les persecucions que patien els jueus en aquells moments. De camí de tornada va trobar un rabí que li va traduir part del llibre i va accedir a tornar amb ell cap a casa, però va morir durant el viatge.
Amb els fragments que tenia traduïts, Nicolas va poder traduir el llibre i per fi va poder crear la Pedra i el 1382 va aconseguir per primera vegada convertir metalls com el coure i el mercuri en or. A partir d'aquest moment va esdevenir un gran filantrop i va fer grans donacions a hospitals i esglésies.
El 1407 es va fer construir una casa al 51 la rue de MontMorency que encara existeix.
Segons les fonts oficials Nicolas Flamel va morir el 1413 i està enterrat al cementiri de Saint Jacques de la Boucherie, a París, però la llegenda diu que va aconseguir, gràcies a la Pedra Filosofal, produir l'elixir de la vida que li hauria proporcionat la immortalitat a ell i a la seva dona, Perenelle, i el funeral havia estat una comèdia i, de fet, quan les seves tombes van ser obertes, les van trobar buides. Font: Viquipèdia.



Divendres LOVECRAFT i la seva obra fou el gran protagonista de LA FUGA DELS LLIBRES de la mà de la nostra amiga Joana Pol.


Howard Phillips Lovecraft va ser un escriptor nord-americà de relats d'horror, fantasia i ciència-ficció, considerat un dels pares de la filosofia del terror còsmic. Encara que poc llegit en vida, la seua obra ha esdevingut culte de manera pòstuma i ha influenciat nombrosos autors. És a l'origen dels anomenats Mites de Cthulhu i del misteriós llibre prohibit Necronomicon.


La mort de sa mare i la pèrdua de la riquesa familiar el 1921 el van portar a abandonar la idea de portar una vida dedicada a l'escriptura, obligant-lo a treballar en encàrrecs que, en la majoria de situacions, consistien a retocar escrits d'altres autors menys dotats per l'escriptura que ell: gràcies a estos treballs va conéixer a molts que posteriorment formarien el «Cercle de Lovecraft», dels quals cal esmentar Robert E. Howard, Clark Ashton Smith, Robert Bloch, Frank Belknap Long i August Derleth. A través de la correspondència als altres escriptors i «amics», Lovecraft oferia una personalitat molt diferent de la seua forma de ser en l'intimitat. Aquells el definien com una persona entusiasta, generosa i creativa; un prodigi de la intel·ligència, però també amb una faceta racista que no va abandonar fins els últims mesos de la seua vida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates