El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

divendres, 19 de febrer del 2010

El Secret dels Germans Grimm a LA FUGA DELS LLIBRES amb Joana Pol

divendres, 19 de febrer del 2010

Estatua dels germans Grimm a Hanau

Els contes dels germans Grimm han estat molt populars des de fa molt de temps. Hansel I Gretel, la Ventafocs, la Caputxeta Vermella, Rapunzel, El llop i les set cabretes, la Bella dorment, Blancaneu i Barbaroja, El sastre Valent...Però, i si els contes no fosin realment en els seus orígens així com els recordem tots? I si el conte de na Blancaneus i els set nans fos realment quasi un conte de terror? Coneixem realment el rerefons del món que inventaren i recopilaren els germans Grimm? Avui a PIrates i Sirenes analitzem amb Joana Pol, l' obra d' aquests dos germans, que enfora de contes de fades, varen redactar líneas ben dures en bell mig de històries fabuloses.

EL SECRET DELS GERMANS GRIMM

a LA FUGA DELS LLIBRES


A mitjans del segle XIX, als Estats Units la col·lecció de contes eren condemnats per mestres, pares de famílies i figures religioses per culpa del seu contingut cru i incivilitzat, ja que representaven la cultura medieval amb tots els seus perjudicis, cruesa i atrocitats. Els adults ofesos s'oposaven als càstigs imposats als delinqüents. Un exemple es pot veure en la versió original de la Blancaneu, a la malvada madrastra se l'obliga a ballar amb unes sabates de ferro roent fins a caure morta. Els primers llibres foren il·lustrats per editors anglesos. Una vegada que els germans Grimm van descobrir el seu nou públic infantil es van dedicar a regnar i suavitzar els seus contes.

Avui en dia els contes disten molt dels originals publicats a principis del segle XIX, han patit moltes adaptacions, traduccions i canvis destinats a suprimir-ne les parts censurables ...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates