El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dijous, 25 de febrer del 2010

L´art de seduir amb el cos a CONTES PER A NO DORMIR. Amb Katty Show.

dijous, 25 de febrer del 2010
Anit tendrem una secció que pot fer que es disparin les pulsacions de la tripulació. A CONTES PER A NO DORMIR rebrem a la stripper mallorquina Katty Show. Ella puja a nit a bord del nostre vaixell per parlar de la importància de l' erotisme i la seducció a la nostra vida. Aquesta nit viatjarem a través del mil·lenari art dels jocs de seducció emprant el que tenim: el nostre cos.

L' art de la seducció corporal
amb
Katty Show

Katty Show

Però, sabem fer-ho? Ens atrevim? O pensem que aquestes coses només les fan les persones que es senten orgulloses del seu cos? Na Katty avui ens demostrarà que es pot aprendre a estimar-nos i oferir-nos tal com som i convertir-nos en una eina que ens servirà per pujar la nostra autoestima, per agradar-nos i agradar als altres...perquè al cap i a la fi ens agrada seduir i ésser seduits. La nostra convidada és la encarregada de donar classes de seducció per totes les edats i condicions.

dimecres, 24 de febrer del 2010

Miguel Ángel González , President de COGAM, a LA RUTA D' ORIO.

dimecres, 24 de febrer del 2010
Al programa d’IB3 Ràdio Pirates i Sirenes, que presenta i dirigeix Sandra Llabrés de dimecres, es parla amb Miguel Ángel González i el seu marit sobre la compra que feren del seu pis al Papa Joan Pau II.

Miguel Ángel González, President de COGAM, amb el seu marit el dia de les seves noces.


Miguel Ángel González és el President del Col·lectiu de Gays i Lesbianes de Madrid (COGAM) i va comprar el seu pis amb la seva parella, Alberto, al Nunci Apostoli que va mitjançar la compra, després de què una dona l’hagués deixat en herència al Pontífex al morir.

dimarts, 23 de febrer del 2010

El dissenyador José Miró a EN CODI SECRET

dimarts, 23 de febrer del 2010



Amb la satisfacció de la feina ben feta, el dissenyador mallorquí José Miró ja te els ulls posats a Paris o Nova York. La seva nova col·lecció “Babel” es la seva propuesta tardor-hivern 2010/11, presentada aquest passat diumenge a la passarel·la Cibeles Fashion Week a Madrid on ha estat rebuda per un caramull de bones crítiques. Una col·lecció plural, innovadora, surgida de la concepció del món com un tot, fonguent elements de multitut de cultures presents a toda la Terra.

Avui José Miró puja a bord del vaixell màgic de PIRATES I SIRENES per compartir amb nosaltres la seva cara mes secreta:

José Miró




EN CODI SECRET

dilluns, 22 de febrer del 2010

David Caño veu el futur en 4D a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 22 de febrer del 2010
Hola amics! Com va el dilluns? Tornem per acosellar-vos que no us perdeu anit el programa. Puja a bord el poeta d’Olot, David Caño, que ha estat el guanyador del XI Premi de Poesia Vila de Lloseta (2009).



David Caño
"He vist el futur en 4D"
a EL BALL DE LES PLOMES


El jove escriptor parla a la secció “El ball de les plomes” de la seva obra poètica He vist el futur en 4 D, editat per l’editorial Borja Moll i que està dedicat al seu fill.

Caño és diplomat en Magisteri i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i actualment viu a Barcelona des de 1998, on treballa a una escola pública del barri de Sants. A més, és autor del Bloc d’encenalls de Vilaweb i de l’obra Barcelona, publicat al 2007.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar al 106.8 (Mallorca), 89.2 (Andratx), 92.7 (Calvià), Alcúdia (89.2), 88.6 (Menorca) i 93.7 (Eivissa i Formentera).

divendres, 19 de febrer del 2010

El Secret dels Germans Grimm a LA FUGA DELS LLIBRES amb Joana Pol

divendres, 19 de febrer del 2010

Estatua dels germans Grimm a Hanau

Els contes dels germans Grimm han estat molt populars des de fa molt de temps. Hansel I Gretel, la Ventafocs, la Caputxeta Vermella, Rapunzel, El llop i les set cabretes, la Bella dorment, Blancaneu i Barbaroja, El sastre Valent...Però, i si els contes no fosin realment en els seus orígens així com els recordem tots? I si el conte de na Blancaneus i els set nans fos realment quasi un conte de terror? Coneixem realment el rerefons del món que inventaren i recopilaren els germans Grimm? Avui a PIrates i Sirenes analitzem amb Joana Pol, l' obra d' aquests dos germans, que enfora de contes de fades, varen redactar líneas ben dures en bell mig de històries fabuloses.

EL SECRET DELS GERMANS GRIMM

a LA FUGA DELS LLIBRES


A mitjans del segle XIX, als Estats Units la col·lecció de contes eren condemnats per mestres, pares de famílies i figures religioses per culpa del seu contingut cru i incivilitzat, ja que representaven la cultura medieval amb tots els seus perjudicis, cruesa i atrocitats. Els adults ofesos s'oposaven als càstigs imposats als delinqüents. Un exemple es pot veure en la versió original de la Blancaneu, a la malvada madrastra se l'obliga a ballar amb unes sabates de ferro roent fins a caure morta. Els primers llibres foren il·lustrats per editors anglesos. Una vegada que els germans Grimm van descobrir el seu nou públic infantil es van dedicar a regnar i suavitzar els seus contes.

Avui en dia els contes disten molt dels originals publicats a principis del segle XIX, han patit moltes adaptacions, traduccions i canvis destinats a suprimir-ne les parts censurables ...

dijous, 18 de febrer del 2010

Els Ovnis abans del segle XX, per Chema Font.

dijous, 18 de febrer del 2010
Els OVNIs han estat coneguts des de l'antiguitat (molts els relacionen amb aparicions miraculoses descrites en diferents religions), no obstant això no van adquirir notorietat fins a finals dels anys '40. Però nosaltres a PIRATES I SIRENES i amb l' ajuda de l' investigador CHEMA FONT, avui vespre parlarem dels orígens del fenòmen OVNI o UFO, ben abans del segle XX quan va eclosionar el seu millor moment...

Els Ovnis abans del segle XX
CONTES PER A NO DORMIR, amb Chema Font


El conegut com a Cosmonauta de Glenelg River, n´és un bon exemple. Sis lletres o nombres sobre el seu cap d'un alfabet totalment desconegut afegixen encara més misteri a l'origen dels wandjinas. A l'esquerra de la imatge apareixen gran quantitat de petits cercles en tres columnes. Igual que ocorre amb els símbols del seu cap gens se sap sobre el seu significat.

dimecres, 17 de febrer del 2010

Els orígens dels Superherois, anit a LA RUTA D´ORIÒ amb Albert Herranz

dimecres, 17 de febrer del 2010

Hola amics de Pirates i Sirenes! Avui vespre parlarem amb el nostre col·laborador i amic , Albert Herranz, sobre els orígens dels superherois. Aquests mateixos que salven el món un cop i un altre. Però...quina és la realitat que amaguen a darrera dels seus superpoders?

SUPERHEROIS

Els seus orígens humans a LA RUTA D'ORIÒ


El superherois són personatges amb poders impossibles i sobrenaturals. Molts d'ells però tenen orígens que ben bé poden tenir cabuda dins les tragèdies gregues. Tal és el cas de Magneto- supervivent d'Auswitch-, Shazam- orfe-, Dare Devil- Cec-, Superman- el darrer de la seva gent- o Estela Platejada - exiliat lluny dels seus. Destins ben humans per a persones que sobresurten d'aquesta categoria.

Gabriel Oré. Un productor i compositor a EN CODI SECRET.

Ha pujat a bord de Pirates i Sirenes: el productor i compositor Gabriel Oré. De rialla fàcil i senssibilitat extrema, ahir vespre va contestar a totes les preguntes formulades per el nostre curiós CODI SECRET!

GABRIEL ORÉ
Compositor i Productor Musical
a EN CODI SECRET

Sandra Llabrés i Gabriel Oré. Foto: Marcelius Photography
El nostre convidat a composat cançons per David Bisbal, Chenoa, Marcos LLuna, Edurne, Patricia Manterola, D' Nash. Actualment esta treballant amb el jugador del Reial Madrid, Royston Drenthe, que vol enregistrar un disc de Hip Hop! També es el productor de sa nostra "Mar", na Marga Pocoví,en el seu llançament a nivell nacional.

dilluns, 15 de febrer del 2010

El Poder i la Fortor a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 15 de febrer del 2010
Salutacions amics! Un dilluns més a punt de compartir amb vosaltres un fragment d' una obra de la mà dels seus propis creadors. Avui tres autors que han escrit un poemari ben especial. Un llibre a 3 mans i que podrem gaudir aquesta nit a EL BALL DE LES PLOMES. Unes plomes, ja us avisem, ben afilades. Sense pels a la llèngua, l' acció transcorre de forma lasciva i pujada de "paraules" i fets...Amb definitiva,anit, una secció de pinyol vermell (com diem els mallorquins!)


EL PODER I LA FORTOR
Jaume Pons, Juan Tomàs Martínez i Pau Vadell



El poder i la fortor vol ser un homenatge a l'obra El poder i la verdor de Blai Bonet, de la qual en pren l'esperit compositiu i la tècnica del collage. L'obra és una invitació a una espectacular orgia presidida pel Gran Mabre (la Gran Verga, el Gran Membre que, a diferència de la grip A, serà). Les històries que se succeeixen presenten personatges heterogenis, en molts casos identificables amb membres reals de la nostra esfera literària i cultural. Tot i l'aparent discontinuïtat narrativa, s'estableixen escrupoloses connexions entre ells, reunits d'una vegada per totes a la festa final a l'espera de la convidada d'honor, l'excelsa Coliflor. Un llarg poema èpic el procés creatiu del qual recorre de manera antioficial i originalíssima a un mecanisme performatiu detallat a mode de manual al final del llibre. Benvinguts a la nova poètica mallorquina.

dimecres, 10 de febrer del 2010

Els origens del Carnaval a LA RUTA D´ORIÓ amb Pepa Llausás.

dimecres, 10 de febrer del 2010
A la humanitat sempre l' hi ha agradat desfressar-se. Actualment basta veure les llargues coes que es forman a les entrades de les tendes especialitzades, per adonar-se que aquesta antiquissima tradició continua ben vigent! El nom de "Carnaval" procedeix de dues paraules: "carn vali" (o també "carnem levare"), és a dir, "adéu a la carn", doncs, a l'entrar en el període de la Quaresma, aquest és un aliment que està prohibit, que no s'ha de consumir a risc de ser assenyalat amb el dit pel carrer i, a més, cometre un pecat mortal.

Precisament, aquesta dura i temuda abstinència és la qual esperonava la imaginació dels joves per a executar tota classe d'excessos en els dies previs que la Quaresma regnés durant 40 dies, fins a l'arribada de la Setmana Santa. El Carnaval d'avui ha perdut tot el seu simbolisme i el seu sentit catàrquic que va tenir durant l'Edat Mitjana, que va anar, abans de res, un ritual que unia en si aspectes de significat sincretistas relacionats amb la successió de les estacions ombrívoles i les lluminoses: l'Hivern i la Primavera. També reflectia altres aspectes més esotèrics. El Carnaval en l'antiguitat es desembolicava a dos nivells: un sagrat i altre més vulgar i pragmàtic. Els ritus del sagrat es relacionaven amb el Caos Primigeni, la Mort i la Resurrecció. En el més pragmàtic, encara que relacionat amb l'anterior, participava també el poble. Aquest últim consistia en un multitudinari ritual en el qual es "personificava" aquest Caos Primigeni mitjançant la completa alteració de tots els ordres de convivència, com el social, el sexual o el moral.



ELS ORIGENS DEL CARNAVAL


Sabem que els romans varen propulsar aquesta festivitat pagana , potenciant d' aquesta manera una tradició que es va estendre fins arribar als nostres dies. Però, quins son realment els origens del carnaval? Els historiadors que han rastrejat diuen que la tradició del carnaval ben bé es pot remontar a les antigues societats de Sumèria i Egipte, que 5000 anys enrere ja es posaven vestits especials per l' ocasió. Per tot això ens sembla prou interessant intentar fer una mica més de memòria i viatjar a traves de la història més antiga fins als nostres dies per esbrinar l' abans i el després d' aquesta festa tan popular.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Vivian Caoba. Una sirena-vedette en CODI SECRET!

dimarts, 9 de febrer del 2010
Encara assaborim la seva magnífica interpretació d' una Sibil·la ben personal e irrepetible a la darrera "Adoració dels reis Mags" a Palma! Na Vivian es una actriu de raça. De pura raça. Es mou amb total elegància i tranquilitat i a sobre qualsevol plataforma. Programes de televisió, obres de teatre, performance, festes, actuacions estelars, aparicions divines, col·laboracions de luxe.

Ella es així. Una tormenta, un tsunami o un cap de fibló. O tot plegat. Una tot terreny que ens desperta sempre el costat "oh la la" de la vida quotidiana. Avui es sotmetrà a un codi ben especial. Un codi replet de preguntes enigmàtiques que, de ben segur, feran que el miracle es faci realitat. Coneixem a la Vivian actriu, vedette, cabaretera, show woman...però, i la Vivian-dona? Què en pensa de la vida i la mort? Quines coses l' emocionen a la vida? I quines no li fan gens de gràcia? Té secrets per descobrir?
Anit o sabrem a PIRATES I SIRENES.

VIVIAN CAOBA
"En Codi Secret"

Na Vivian abans d' una actuació.

Un viatge apassionant cap a l' interior dels nostres convidats a bord d' un vaixell que ens ajuda a escapar de la realitat!

Vos esperem a tots!

dilluns, 8 de febrer del 2010

Avui a PIRATES I SIRENES, parlem de l' autor d' ALÍCIA EN TERRA DE MERAVELLES

dilluns, 8 de febrer del 2010
Avui parlem a la secció EL BALL DE LES PLOMES amb l' editora Irina C. Salabert sobre la recent publicació del llibre " Cartas inéditas a Mabel Amy Burton" de Lewis Carroll.


"Alicia en Terres de Meravelles" sovint anomenada Les aventures d'Alícia al país de les meravelles o Alícia al país de les meravelles, és una obra de literatura infantil creada pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, sota el més conegut pseudònim de Lewis Carroll. El conte explica la història d'una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes. El conte és ple d'al·lusions satíriques als amics de Dodgson, l'educació anglesa i temes polítics de l'època. La terra de les meravelles juga amb la lògica d'una manera tan especial que l'obra ha arribat a tenir molta popularitat tant entre els de xiquets com entre els adults. El llibre està considerat un dels exemples més característics de la literatura de l'absurd i la seva estructura narrativa ha estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic.

En aquesta obra apareixen alguns dels personatges més famosos de Carroll, com el Conill Blanc, el Barreter, el Gat de Cheshire o la Reina de Cors, els qual han cobrat prou importància per a ser reconeguts fora del món d'Alícia.

Només es conserven 23 còpies de la primera edició del 1865, de les quals 17 pertanyen a diferents biblioteques i la resta està en mans privades. El llibre té una segona part, menys coneguda, anomenada A través de l'espill (Through the Looking-Glass, and What Alice Found There, del 1871). Diverses adaptacions cinematogràfiques combinen elements d'ambdós llibres.

L'obra ha estat traduïda a nombrosos idiomes, incloent-hi l'esperanto. El 1998, un exemplar de la primera edició del llibre va ser venut en subhasta per la suma d'1,5 milions de dòlars, convertint-se així en el llibre per a infants més car fins aquell moment. La traducció catalana va ser del poeta Josep Carner l'any 1927, qui va donar-li el títol 'Alícia en Terra de Meravelles'; actualment es publica per Editorial Juventud amb il·lustracions de Lola Anglada.

4 i 5 de Febrer a PIRATES I SIRENES.Amb CHEMA FONT i JOANA POL

Hola estimada tripulació radiofònica de Pirates i Sirenes! Toca possar-se al dia de continguts.

El passat dijous varem tenir l' oportunitat de parlar, a CONTES PER A NO DORMIR, sobre les Profecies i els seus autors més rellevants de la mà de l' investigador Chema Font (Cuarto Milenio, Milenio 3).

I el divendres a la secció LA FUGA DELS LLIBRES amb Joana Pol, LOVECRAFT va esser el nostre "convidat" de luxe.

dimecres, 3 de febrer del 2010

Les Malediccions dels Faraons a "La Ruta d´Oriò" amb Albert Herranz

dimecres, 3 de febrer del 2010

Quan Howard Carter va descobrir la tomba de Tutankamon era un secret a veus que aquest descobriment anava acompanyat d'una maledicció que acabaria amb els arqueòlegs i els seus acompanyants. D'on partia aquest convenciment i quina relació tenia amb una venda d'un sarcòfag egipci 50 anys abans ... i el naufragi del Titànic ocorregut 10 anys abans? A Pirates i Sirenes t'ho explicarem aquesta nit.

"Les Malediccions dels Faraons"

amb ALBERT HERRANZ



Howard Carter, descobridor de la tomba de Tutankamón

El matí del 4 de novembre de 1922, 16 graons apareixien davant l'atònit arqueòleg anglès com el primer pas a una obertura que descendia a una profunditat d'uns quatre metres. Un llarg passadís de 3 metres d'alt per 1,8 d'ample conduïa a Carter a una porta segellada amb la capçalera de la casa real de Tutankamón. Les seves perquisicions eren certes i les evidències no deixaven lloc al dubte.


Howard Carter havia donat per fi amb el sepulcre del jove rei de la XVIII dinastia. Tants anys després del descobriment de la seva tomba, l'enigma de Tutankamón segueix sent un de tants misteris sense resoldre. El mateix Howard Carter va morir sense conèixer l'origen i desenllaç de la vida de Tutankamón. Aclaparat per la incertesa, deixava escrit en la seva biografia sobre el faraó: "...El misteri de la seva vida ens sobrepassa... les ombres es mouen, però la foscor mai es dispersa...". Un advertiment per a qui anessin a seguir els seus passos.


dimarts, 2 de febrer del 2010

Juan Carles Bestard. La "cara B" de Madò Pereta a EN CODI SECRET.

dimarts, 2 de febrer del 2010
Boneeees estimats amics de Pirates i Sirenes! Mentres bona part de la població ja està pensant seriosament sobre la disfressa d ' enguany per el carnaval, hi ha una persona que sempre té a mà un vestit i una perruca per convertir-se en tot un icone de la nostra cultura popular. Parlem del nostre amic Joan Carles Bestard. O també parlem de la nostra amiga Madò Pereta. Qui li havia de dir a nen Joan Carles que el personatge que acabava de crear , se instalaría còmodament en la seva vida diaria. Una vida, dues realitats. Mestre de dia. Madò Pereta de nit. O quan faci falta!


JOAN CARLES BESTARD
L' alter ego de Madò Pereta a "EN CODI SECRET"

Juan Carles Bestard, Marga Pocoví i Sandra Llabrés.

Avui vespre volem descobrir a la persona i no al personatge. Què amaga Joan Carles dins el seu cofre personal? Descobrirem les seves inquietuts més insospitades? Hi ha alguna cosa què no sabem sobre ell/ella? Compartirà amb noslatres el seu secret més ben guardat?

dilluns, 1 de febrer del 2010

Anit puja na Rosa Maria Colom. Premi Mallorca de Narrativa 2009 a EL BALL DE LES PLOMES.

dilluns, 1 de febrer del 2010



Una gran dama. I una gran escriptora. Així és la nostra convidada d' aquesta nit a PIRATES I SIRENES. Amb la satisfacció del Premi Mallorca de Narrativa 2009 encara vibrant en el seu cor, anit ens regalarà uns instants preciosos ( no es massa noctàmbula) a bord del nostre vaixell màgic. Parlarem amb aquesta escriptora mallorquina, de Sóller concretament, de les seves obres, inquietuts i projectes. Escritora tardana, ara no hi ha qui l' aturi. Més de 17 novel·les dirigides al públic juvenil, han donat ara pas a lectura per adults, això si, sense perdre el seu propi estil. Continúa donnant carta blanca als "fantasmes" que solen instalar-se de forma còmode en les seves històries plenes de girs inesperats i finals oberts a la imaginació. Un plaer per els cinc sentits. Avui li "regalarem" un fragment de LA MORT DE L' ESCRIPTOR, l' obra que li ha valgut guanyar el seu darrer premi. Enhorabona Rosa Maria!

ROSA MARIA COLOM
a "El Ball de les Plomes"

Ens posem al dia! Na Pepa Llausás i na Joana Pol a PIRATES I SIRENES

Hola amics! ens poseem al dia (o...a la nit!) Dijous passat va venir a PIRATES la nostra amiga i col·laboradora Pepa Llausás i ens va parlar a CONTES PER A NO DORMIR de la misteriosa figura de Nicolas Flamel, l' alquimista a qui se l' hi atribueix el fet d' haver trobat la pedra filosofal i el secret de la inmortalitat!


Nicolas o Nicholas Flamel va ser un personatge històric que va néixer el 1330 a Pontoise i va morir a París el 1413, tot i que la seva vida ha estat exagerada per la llegenda que explica que va aconseguir crear la Pedra Filosofal i esdevenir immortal.
Nicolas era un home de lletres i treballava de copista, feina que havia après del seu pare. Segons la llegenda, va passar-se dècades buscant la manera d'aconseguir crear la pedra, però no se'n va sortir. Un dia va somiar en un àngel que li mostrava un llibre i poc temps després un home que anava curt de diners i li va vendre el llibre que havia vist en somnis.
Per desgràcia el llibre era en hebreu i Nicolas no en sabia, de manera que va estar buscant un traductor per França i Espanya, però no en va trobar cap degut a les persecucions que patien els jueus en aquells moments. De camí de tornada va trobar un rabí que li va traduir part del llibre i va accedir a tornar amb ell cap a casa, però va morir durant el viatge.
Amb els fragments que tenia traduïts, Nicolas va poder traduir el llibre i per fi va poder crear la Pedra i el 1382 va aconseguir per primera vegada convertir metalls com el coure i el mercuri en or. A partir d'aquest moment va esdevenir un gran filantrop i va fer grans donacions a hospitals i esglésies.
El 1407 es va fer construir una casa al 51 la rue de MontMorency que encara existeix.
Segons les fonts oficials Nicolas Flamel va morir el 1413 i està enterrat al cementiri de Saint Jacques de la Boucherie, a París, però la llegenda diu que va aconseguir, gràcies a la Pedra Filosofal, produir l'elixir de la vida que li hauria proporcionat la immortalitat a ell i a la seva dona, Perenelle, i el funeral havia estat una comèdia i, de fet, quan les seves tombes van ser obertes, les van trobar buides. Font: Viquipèdia.



Divendres LOVECRAFT i la seva obra fou el gran protagonista de LA FUGA DELS LLIBRES de la mà de la nostra amiga Joana Pol.


Howard Phillips Lovecraft va ser un escriptor nord-americà de relats d'horror, fantasia i ciència-ficció, considerat un dels pares de la filosofia del terror còsmic. Encara que poc llegit en vida, la seua obra ha esdevingut culte de manera pòstuma i ha influenciat nombrosos autors. És a l'origen dels anomenats Mites de Cthulhu i del misteriós llibre prohibit Necronomicon.


La mort de sa mare i la pèrdua de la riquesa familiar el 1921 el van portar a abandonar la idea de portar una vida dedicada a l'escriptura, obligant-lo a treballar en encàrrecs que, en la majoria de situacions, consistien a retocar escrits d'altres autors menys dotats per l'escriptura que ell: gràcies a estos treballs va conéixer a molts que posteriorment formarien el «Cercle de Lovecraft», dels quals cal esmentar Robert E. Howard, Clark Ashton Smith, Robert Bloch, Frank Belknap Long i August Derleth. A través de la correspondència als altres escriptors i «amics», Lovecraft oferia una personalitat molt diferent de la seua forma de ser en l'intimitat. Aquells el definien com una persona entusiasta, generosa i creativa; un prodigi de la intel·ligència, però també amb una faceta racista que no va abandonar fins els últims mesos de la seua vida.
 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates