El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimarts, 26 de gener del 2010

Carlos Miró: un ballarí i corògraf EN CODI SECRET.

dimarts, 26 de gener del 2010
Un gran artista puja a bord del nostre vaixell per confessar els seus secrets més ben guardats. Carlos Miró obre el seu cofre d' inquietuts i sentiments i posa en dansa els seus somnis i anels més íntims només per nosaltres. Una oportunitat única de conéixer l' altre cara d' aquest magnífic ballarí, corògraf i director de dansa que no para de treballar en magnífics projectes. El 2010 ha arribat amb tres nous projectes que anit ens desvetllarà.


CARLOS MIRÓ
Un ballarí en "codi secret"


Carlos Miró inicia la seva formació en l'any 96 en l'escola de ball Sant Jaume i després de realitzar diversos treballs d'animació, performance i espectacles de cabaret, realitza un viatge a París on àmplia la seva formació en dansa moderna, clàssica i contemporània amb professors reconeguts internacionalment. A la seva volta continua treballant professionalment com ballarí de ballet modern i coreògraf en diferents produccions com espectacles, videos musicals i productores de cinema. De nou, en l'any 2000 regressa a París on té l'oportunitat de treballar sota la direcció artística de Roland Petit en el musical Zizi Jeanmaire, realitzat en la Maison de la danse de Lion i en l'Amfiteatre de l'Opera de París (Bastille). Després d'haver participat també com ballarí en la televisió francesa (France 2), torna a Mallorca on treballa com ballarí de modern en els teatres de revista musical més importants de Mallorca.

AL mateix temps comença a impartir classes de dansa moderna en les més importants escoles de dansa de la illa. En el 2002 es trasllada a Barcelona per a començar els seus estudis en el Conservatori Superior de dansa de Barcelona (Institut del Teatre) en les seves dues especialitats pedagogia i coreografia.





En el 2004 forma part de l'elenc de ballarins del musical Fama dirigit per Ramón Ribalta i Coco Comín (Teatre Tívoli, Barcelona). Alhora, treballa com professor de dansa jazz i contemporània en escoles de renom com Escola de musical Memory, Estudi de dansa Nuria i l'estudi de dansa Anna Maleras a Barcelona.

En el 2005 és coreógraf i director artístic del seu primer ballet, Nuredduna, creat per a la fundació Ars Nova para la primera edició de Passarel·la Mallorca, amb música original de Guillem Noguera i basat en la poesia La deixa del geni grec de Miquel Costa i Llobera. En juliol del 2006 guanya el certamen de dansa contemporània Art Jove (Mallorca).



El 30 de desembre de 2006 actua en el Auditorium de Sa Maniga en la Nit de solos?dintre de la programació de Dansamaniga. El 20 de Gener de 2007 participa com artista convidat a la cerimònia de lliurament dels premis Ciutat de Palma. És també ballarí convidat al certamen de música clàssica en la final de solistes d'Art Jove i en el Ballet de Cambra dirigit per Maritza Galaz.

Al setembre de 2006 crea la companyia de Arts Esceniques Puntiapart Dansteatre de la qual és director artístic. Llicenciat en pedagogia de la dansa i també en coreografia i tècniques d'interpretació, les dues carreres cursades en el Institut del Teatre (Barcelona). El 28 d'Abril estrena l'espectacle Jazztic al teatre Xesc Forteza para la Mostra de dansa del dia internacional de la dansa dirigint a més de 25 artistes. Aquest mateix espectacle es repeteix al Auditorium de Palma el qual ho agafa com coproducción, fet sense precedents en la història del Auditorium continuant amb la seva gira per la peninsula.

El 27 de Maig de 2008 estrena la seva segona gran producció, Baccus, també en coproducción amb el Auditorium de Palma de Mallorca, actualment de gira per la illa. Al juliol d'aquest mateix any estrena en el Grad Teatar Festival of Budva el seu tercera produccion, Mesogeios Thalassa amb la inclusion en la compañia del gran bailarin Roman Vassiliev. Aquesta tercera producció guanya el premi de projectes escènics de l'Ajuntament de Palma de Mallorca la qual cosa li permet representar-la en el Teatre Xesc Forteza amb èxit de públic sense precedents. També aquest any dirigeix Didjazztic uneixi adaptació pedagògica de la seva primera producció. En aquest mateix any participa com ballarí convidat en el 25 aniversari de la mort de Joan Miró en la Fundació Miró en un espectàculo realitzat conjuntament amb Sigma Project. Al setembre de 2009 estrena Per un tros del teu cos al Teatre Principal en el qual obre la temporada.

Actualment la companyia té la seva residència en el Teatre d'Alaró i per aquesta raó ha passat a anoemanr-se COMPANYIA DE DANSA DEL TEATRE D'ALARÓ. En l'actualitat està preparant tres estrenes per a aquesta temporada. Un és el Trenca9's, que és una adaptació del cascanueces i que es ballarà en Hip Hop. La data d'estrena és el 5 de Maig en el Auditorium de Palma de Mallorca. Una altra, és un musical que ha escrit conjuntament amb David Navarro, i que té per nomeni Idols i que està previst per a estrenar el Teatre Principal a la fi d'Abril.

I finalment, un espectacle que tindrà lloc en el Teatre d'Alaró els dies 18, 19, 20 i 21 de Març i que parlarà de la dansa des d'un punt de vista didàctic i metateatral. Aquest espectacle està realitzat i interpretat solament per Carlos Miró i es diu Sols si m'ho permeten.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates