El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 27 de gener de 2010

Josep Villagrasa. Un periodista a la recerca de històries a LA RUTA D´ORIÒ.

dimecres, 27 de gener de 2010
Què porta a un periodista fart de redactar sota la dictadura de la informació trepidant ment cruel i immediata a perdre´s pel continent asiàtic? La necessitat de viure Històries. En majúscula. En primera persona. Avui a LA RUTA D´ORIÒ conectarem amb el company, Josep Villagrasa. És per l'India. Però ja ha caminat molt. Molt. Ja ha passat per un grapat de països asiàtics. Nombroses ciutats de noms impossibles i moltes històries que no sempre tenen un final feliç. Càmera en mà, no dubta en capturar efímers instants d' aquesta realitat tant distinta com embruixadora. Anit conectam amb aquest "alterperiodista" a PIRATES I SIRENES. En Josep Villagrasa a sortit a veure món. O millor dit a "viure món" i deixar de banda les nostres estúpides presses occidentals per passar a l' acció, per altra banda, no tant còmode, però de ben segur, més vibrant i rica en matisos...

Josep Villagrasa

Un guia de luxe a LA RUTA D´ORIÒ

Josep Villagrasa, periodista.


“Cada cosa te la seva bellesa, pero no tots poden veure-la” Confucci . En Josep cerca aquesta bellesa en primera persona viatjant per Àsia.

Darrera entrada del seu bloc ALTERPERIODISTA

26 de Gener

Parents

Em llevo d’hora al mati i esmorzo a la terrassa de l’hotel d’Udaipur. El sol s’espolsa la mandra aixecant-se per sobre la silueta del Gran Palau i entenc perque a la guia diuen que em trobo en una de les ciutats mes romantiques de l’India. Pero que voleu? A mi em falta alguna cosa.

Dón neix aquesta soledat que fa que les torrades no tinguin el mateix gust i el chai sembli poc ensucrat? I no tardo un minut en entendre-ho. El cambrer em porta la meva darrera comanda i no em diu res. On es el pal? Aquell ceptre reial que t’oferien gratuitament a tots els Hotels i restaurants de Bundi per espolsar-te tots els micos i macacos que volguessin venir-te a robar el menjar.

Trobo a faltar la companyia dels espontanis de la teulada, d’aquests parents peluts que han aconseguit sobreviure a l’avans del temps per fer-se el seu petit lloc emmig els humans. Micos que a les tardes de Bundi baixaven a desenes des del Palau per invair les primeres terrasses de la ciutat o que a Chittor es menjaven les flors dels jardins del Maharaja. On son? El romanticisme d’Udaipur es nomes pels humans?

Surto de l’hotel i em topo en tres minuts amb mes turistes dels que vaig veure en una setmana a Bundi. I ho entenc. Cada ciutat india te la seva propia rassa de primats dominants. A la ciutat de l’amor, els micos han estat foragitats…

dimarts, 26 de gener de 2010

Carlos Miró: un ballarí i corògraf EN CODI SECRET.

dimarts, 26 de gener de 2010
Un gran artista puja a bord del nostre vaixell per confessar els seus secrets més ben guardats. Carlos Miró obre el seu cofre d' inquietuts i sentiments i posa en dansa els seus somnis i anels més íntims només per nosaltres. Una oportunitat única de conéixer l' altre cara d' aquest magnífic ballarí, corògraf i director de dansa que no para de treballar en magnífics projectes. El 2010 ha arribat amb tres nous projectes que anit ens desvetllarà.


CARLOS MIRÓ
Un ballarí en "codi secret"


Carlos Miró inicia la seva formació en l'any 96 en l'escola de ball Sant Jaume i després de realitzar diversos treballs d'animació, performance i espectacles de cabaret, realitza un viatge a París on àmplia la seva formació en dansa moderna, clàssica i contemporània amb professors reconeguts internacionalment. A la seva volta continua treballant professionalment com ballarí de ballet modern i coreògraf en diferents produccions com espectacles, videos musicals i productores de cinema. De nou, en l'any 2000 regressa a París on té l'oportunitat de treballar sota la direcció artística de Roland Petit en el musical Zizi Jeanmaire, realitzat en la Maison de la danse de Lion i en l'Amfiteatre de l'Opera de París (Bastille). Després d'haver participat també com ballarí en la televisió francesa (France 2), torna a Mallorca on treballa com ballarí de modern en els teatres de revista musical més importants de Mallorca.

AL mateix temps comença a impartir classes de dansa moderna en les més importants escoles de dansa de la illa. En el 2002 es trasllada a Barcelona per a començar els seus estudis en el Conservatori Superior de dansa de Barcelona (Institut del Teatre) en les seves dues especialitats pedagogia i coreografia.

En el 2004 forma part de l'elenc de ballarins del musical Fama dirigit per Ramón Ribalta i Coco Comín (Teatre Tívoli, Barcelona). Alhora, treballa com professor de dansa jazz i contemporània en escoles de renom com Escola de musical Memory, Estudi de dansa Nuria i l'estudi de dansa Anna Maleras a Barcelona.

En el 2005 és coreógraf i director artístic del seu primer ballet, Nuredduna, creat per a la fundació Ars Nova para la primera edició de Passarel·la Mallorca, amb música original de Guillem Noguera i basat en la poesia La deixa del geni grec de Miquel Costa i Llobera. En juliol del 2006 guanya el certamen de dansa contemporània Art Jove (Mallorca).El 30 de desembre de 2006 actua en el Auditorium de Sa Maniga en la Nit de solos?dintre de la programació de Dansamaniga. El 20 de Gener de 2007 participa com artista convidat a la cerimònia de lliurament dels premis Ciutat de Palma. És també ballarí convidat al certamen de música clàssica en la final de solistes d'Art Jove i en el Ballet de Cambra dirigit per Maritza Galaz.

Al setembre de 2006 crea la companyia de Arts Esceniques Puntiapart Dansteatre de la qual és director artístic. Llicenciat en pedagogia de la dansa i també en coreografia i tècniques d'interpretació, les dues carreres cursades en el Institut del Teatre (Barcelona). El 28 d'Abril estrena l'espectacle Jazztic al teatre Xesc Forteza para la Mostra de dansa del dia internacional de la dansa dirigint a més de 25 artistes. Aquest mateix espectacle es repeteix al Auditorium de Palma el qual ho agafa com coproducción, fet sense precedents en la història del Auditorium continuant amb la seva gira per la peninsula.

El 27 de Maig de 2008 estrena la seva segona gran producció, Baccus, també en coproducción amb el Auditorium de Palma de Mallorca, actualment de gira per la illa. Al juliol d'aquest mateix any estrena en el Grad Teatar Festival of Budva el seu tercera produccion, Mesogeios Thalassa amb la inclusion en la compañia del gran bailarin Roman Vassiliev. Aquesta tercera producció guanya el premi de projectes escènics de l'Ajuntament de Palma de Mallorca la qual cosa li permet representar-la en el Teatre Xesc Forteza amb èxit de públic sense precedents. També aquest any dirigeix Didjazztic uneixi adaptació pedagògica de la seva primera producció. En aquest mateix any participa com ballarí convidat en el 25 aniversari de la mort de Joan Miró en la Fundació Miró en un espectàculo realitzat conjuntament amb Sigma Project. Al setembre de 2009 estrena Per un tros del teu cos al Teatre Principal en el qual obre la temporada.

Actualment la companyia té la seva residència en el Teatre d'Alaró i per aquesta raó ha passat a anoemanr-se COMPANYIA DE DANSA DEL TEATRE D'ALARÓ. En l'actualitat està preparant tres estrenes per a aquesta temporada. Un és el Trenca9's, que és una adaptació del cascanueces i que es ballarà en Hip Hop. La data d'estrena és el 5 de Maig en el Auditorium de Palma de Mallorca. Una altra, és un musical que ha escrit conjuntament amb David Navarro, i que té per nomeni Idols i que està previst per a estrenar el Teatre Principal a la fi d'Abril.

I finalment, un espectacle que tindrà lloc en el Teatre d'Alaró els dies 18, 19, 20 i 21 de Març i que parlarà de la dansa des d'un punt de vista didàctic i metateatral. Aquest espectacle està realitzat i interpretat solament per Carlos Miró i es diu Sols si m'ho permeten.

dilluns, 25 de gener de 2010

Esther Casademont i EL TIMO DE LA SUPERWOMAN a "El Ball de les Plomes"

dilluns, 25 de gener de 2010
Holaaaaaaa! Comença una nova setmana, i per tant una nova remesa d' aventures per compartir a Pirates i Sirenes...I això que el cap de setmana ha estat d' allò més profitós per aquesta capitana que s' ha "escapat" a Frankfurt a on, a part de visitar la moderna ciutat i perdrer-se en el casc més antic, ha tingut temps de fondre la visa i alhora fer-se amiga d´uns microbis alemanys que han decidit venir amb mi de tornada! En fi, és el que té conciliar treball i "vida familiar". Que has de fer miracles. I per aquest motiu anit he convidat a pujar a bord del nostre vaixell a la psicòloga, coath-manager, directiva i presidenta Esther Casademont (si, filla de la coneguda marca Casademont!) que no ha dubtat en aliar-se amb la periodista de La Vanguardia, Mar Galdés per escriure a quatre mans:


"EL TIMO DE LA SUPERWOMAN"
per Esther Casademont i Mar Galdés


Què és un superman?
És un home guapet, "cachitas", defensor de la justícia, que no es despentina ni quan lluita contra la mort. És un personatge de ficció.

I la seva versió femenina?
És una mula multitasca i sense superpoders, és una boja estresada i despentinada, que arriba a tot com pot, intentant no perdre la dignitat i col·leccionant taques de dits amb xocolata en la faldilla que només pot rentar-se en la tintoreria.
Un ésser imperfecte, però real.Editorial Planeta
presenta
EL TIMO DE LA SUPERWOMAN


Los niños que no se acaban el desayuno, hay atasco para llegar al colegio. Un trabajo motivador y lleno de retos y de comidas interminablemente improductivas. El ascenso deseado, más responsabilidad, horarios imposibles. Logística familiar sin PowerPoint. Visitas al pediatra, a los abuelos, a una amiga deprimida. Y visitas casi imaginarias al gimnasio. Visitas de urgencia a la depiladora. Qué mujer no se pregunta algún día: pero ¿y a mí quién me cuida?

Acompañando a una directora de marketing y madre de tres hijos en un día de su vida, en este libro vemos que en la lucha diaria contra los elementos las mujeres no estamos solas. Una historia inventada, y a su vez trenzada con los relatos de otras mujeres profesionales de prestigio que nos cuentan sus experiencias, con sus contradicciones, sus renuncias y sus
dificultades: Glòria Bosch, Rosa Clará, Rosa Cullell, Bettina Farreras, Laura González Molero, Sol Jorge, Cristina Marsal, Clara Menéndez, Sita Murt, Mercedes de Pablo, Ana Ribalta, Carme Ruscalleda y Anna Tarrés.

«El tiempo me ha demostrado que es posible y enriquecedora la experiencia de empeñarse en hacer posible la complementariedad de la vida personal y profesional.» (Del prólogo de Maravillas Rojo, secretaria general de Empleo del Ministerio de Trabajo)

divendres, 22 de gener de 2010

Stephenie Meyer i la saga "Crepúsculo" a LA FUGA DELS LLIBRES

divendres, 22 de gener de 2010
Un divendres més explorarem tots plegats una junt a la nostra bona amiga i editora Joana Pol, una de les escriptores actuals amb més èxit. Analitzarem el fenòmen de la saga "Crepúsculo" (Crepuscle) i les seves adaptacions cinematogràfiques. A LA FUGA DELS LLIBRES:
i
Crepuscle

Stephenie Morgan, més coneguda com Stephenie Meyer, va néixer el 24 de desembre de 1973. És una autora americana coneguda, principalment, per una saga de llibres sobre amor i vampirs, Crepuscle, dedicada, especialment, a un públic més aviat adolescent. Aquestes novel·les han venut al voltant de 40 milions de còpies per tot el món, amb traducció a 37 llengües arreu del món. L'any 2008 va estrenar-se la pel·lícula basada en el llibre, amb el mateix títol. Meyer també es l'autora de la novel·la de ciència-ficció per a adults "The Host". Gràcies a aquests llibres, ha estat l'autor que més llibres ha venut al món durant el 2008, 29 milions de llibres.


Després de l'èxit de Crepuscle (2005), Meyer va continuar la història amb tres llibres més: Lluna Nova (2006), Eclipse (2007) i A trenc d'alba (2008). La saga de llibres ha vengut al voltant de 25 milions de copies en 37 països arreu del món. L'any 2008, els quatre llibres van arribar a ser best-sellers, fent de Meyer la primera autora que aconsegueix aquest repte; també fou l'autora amb més llibres venuts aquell any. Meyer ja va dir que "A trenc d'alba" seria la última novel·la explicada des del punt de vista de Bella Swan. "Midnight Sun",serà una novel·la complementària a la resta, però explicada des del punt de vista d'Edward Cullen. Meyer esp erava publicar el nou llibre poc després d'A trec d'alba", però un problema amb l' esborrany ha fet posposar-ne la publicació indefinidament.

Aqui teniu els dos trailers, el de la primera adaptació: Crepúsculo, i la darrera, Luna Nueva


dijous, 21 de gener de 2010

Contes per a no dormir amb CHEMA FONT. Ouija, transcomunicació o acció ideomotriu?

dijous, 21 de gener de 2010
Aquesta nit tendrem com a protagonista la Ouija. Diuen els estudiosos que aquest "joc" ve de temps inmemoriables, però va esser en el 1890 quan va "néixer" en forma de tabler per poder posar-se en contacte amb els esperits dels difunts de la Primera i Segona Guerra Mundial , així com els caiguts en la Guerra del Golf Pèrsic. Son moltes les preguntes que encara no tenen una resposta científica contrastada. Podem realment contactar amb el esperits a través d´un tauler? Pocs son els que s´han atrevit a jugar amb ell per trobar les repostes i molts dels que ho han fet han quedat marcat per tota la vida. És un joc perillós? No es "juga" amb les entitats? O tot està a dins la nostra ment?

"Ouija"
Transcomunicació o acció ideomotriu?

Segons els seus seguidors, la ouija té com a fi el contacte de les persones que hi participen amb suposats esperits, ànimes en pena, extraterrestres i culturalment s'associa amb el contacte amb éssers de la religió catòlica com Déu i el Dimoni, tot i que això últim és rebutjat per estudiosos de la ouija.

Durant més de segle i mig de vida de la ouija s'han realitzat diversos experiments que, segons alguns escèptics, psicòlegs i científics que han investigat sobre aquesta pràctica, posen de manifest que la ouija no estableix contacte amb éssers suposadament paranormals, però...existeixen molts de casos que encara ara no tenen explicació...


La CNN va donar la notícia que un grup de 3 amics van jugar la ouija original de parker brother creada en 1972. De les 3 persones, una va desaparèixer misteriosament, registrada amb el nom de Christian Beckwith de 17 anys que encara se li busca,i de les altres 2 una es troba en el manicomio, la tecera persona va morir durant el joc sense causa alguna, l'habitatge es va trobar amb danys severs en les finestres,portes. Segons amics afins diuen que la ouija va ser trobada en l'habitatge en el 4to pis en un perfecte estat sense saber que la ouija datava de l'any 1972, quan va ser trobada el 12 d'agost de 2005 i l'accident va ser causat 7 dies després.

dimarts, 19 de gener de 2010

Juan Monse: el CODI SECRET d´un comunicador.

dimarts, 19 de gener de 2010
Hola amics i seguidors de Pirates i Sirenes! Què? Tot a punt per la Revetla de Sant Sebastià? Esperem que si! Però per els que no sou de Palma i aquesta nit per un motiu o d' altre estareu de "guardia" i voleu volar amb la nostra companyía, heu de saber que, com cada dimarts, tendrem un convidat molt especial que es sotmetrà al CODI SECRET del nostre programa. Els ingredients son quasi sempre els mateixos: Un cofre. Un pergamí. Unes preguntes màgiques. I un Pirata. El resultat, tot un misteri. Descobriu amb nosaltres a,


Joan Monse en CODI SECRET


Inquiet, versàtil, rialler, curiós, provocador, intèrpret, músic, il·lusionista, comunicador...Son, sense cap mena de dubte, molts els calificatius amb els que podríem descriure al rostre masculí més familiar de la nostra petita pantalla. Per Joan Monse la televisió no es una feina, és un estil de vida. Una manera d´expresar-se i de fer arribar les seves inquietuts al cor dels espectadors. Una necessitat vital. Acaba d' estrenar el seu darrer programa a IB3 Televisió "971 Balears" , amb bona acollida per part dels espectadors.


971 Balears és un programa en directe que compta amb la participació dels ciutadans que ens conten en primera persona les seves experiències. S’emet de dilluns a divendres als horabaixes. Cada horabaixa participen al programa 4 o 5 persones anònimes procedents de les Illes. D’altra banda, estan convidats diferents especialistes i experts. A més, està obert a la participació de tothom, bé al plató com a protagonista de les històries que s’hi conten o bé a través del telèfon o per mitjà dels correus electrònics i SMS.

dilluns, 18 de gener de 2010

L' escriptor manacorí Tomàs Bosch avui a EL BALL DE LES PLOMES

dilluns, 18 de gener de 2010
Bon dilluns estimats amics de PIRATES I SIRENES! Després d´un cap de setmana ple de foc i fum amb Sant Antoni, agafem forces per ençatar una setmana que també ve marcada per un altre festivitat:Sant Sebastià, patró de Palma. Això, però , no ens fa perdre el rumb del nostre vaixell màgic i una nit més surtirem a la recerca de noves aventures i experiències. Avui dilluns tendrem un altre cop, la gran sort de conéixer un jove escriptor mallorquí que comparteix amb el nostre Rafel Nadal, el seu lloc d´orígen. Es tracta d' en Tomàs Bosch que no dubte en possar-se el capell de pirata per solcar els cels de la nostra comunitat a través de les ones, radiofòniques, d' IB3 Ràdio.


TOMÀS BOSCH
a
"EL BALL DE LES PLOMES"

Tomàs Bosch puja anit a PIRATES I SIRENES. Avui podrem escoltar dos dels seus relats al programa: CACTUS i DORMIR AL SOFÀ.

Tomàs Bosch (Manacor, 1978). És llicenciat en Biologia per la Universitat de les Illes Balears. El 2007 va rebre el Premi Vila de Teulada de Narrativa Breu pel llibre de relats No subestimeu el poder dels karaokes, publicat per l'editorial Bromera. Ha participat en el volum de contes Mosaic de lletres i col·labora regularment en la revista de relats de ficció La Lluna en un Cove i en la pàgina web de crítica literària de la llibreria Món de llibres (http://fausto.balearweb.net).

dijous, 14 de gener de 2010

NACHO ARES, un dels egiptòlegs més importants, anit desde El Caire a PIRATES I SIRENES

dijous, 14 de gener de 2010
Els Pirates i Sirenes que sentin passiò pels misteris de l' antic Egipte, estan de sort! Aquesta nit a la secció del programa "Contes per a no dormir" conectarem en directe amb El Caire, la capital dels Faraons i la ciutat més gran d' Àfrica amb més de 8 mil·lions d´habitants, per conéixer de la mà d´un dels egiptòlegs espanyols més importants, els darrers descobriments que enrevolten el misteri de la construcció de les Piràmides.


Un egiptòleg a
"CONTES PER A NO DORMIR"

Nacho Ares pujarà a bord del nostre vaixell per sobrevolar plegats la piràmide de Kheops, considerada una de les Set Meravelles del Món Antic, situada a uns 20 quilòmetres al sud-oest de la capital. Qui foren realment els constructors de les misterioses piràmides? Si no foren els esclaus,com es coneixia fins aleshores, qui fou? Preguntes que aquesta nit trobaràn resposta al nostre programa i gràcies a un dels grans estudiosos d' aquesta apassionant cultura, plena de codis sense desxifrar.


Nacho Ares va esser un dels convidats de la primera edició del Festival MALLORCA FANTÀSTICA 2008. A la foto de esquerra a dreta: Sandra Llabrés, el director de cinema Vicente Aranda , Biel Pol, l' egiptòleg Nacho Ares i Joana Pol)Autor, entre d´altres, de les obres: El enigma de la gran Pirámide, La Historia perdida, Tutankhamón. El Último Hijo del Sol, Egipto: Hechos y objetos inexplicables del Egipto Faraónico,El guardián de las Pirámides, El Valle de las Momios de Oro, Egipto Insólito, Egipto El Oculto, El Retrato (publicat l' octubre de 2009)

dimarts, 12 de gener de 2010

L' actriu Lina Mira, s' enfronta a EL CODI SECRET!

dimarts, 12 de gener de 2010
Hola amics! Aquesta nit en Ploma Verda de ben segur que estarà ben content de veure com rebem a bord del nostre vaixell a una Sireneta! Una magnífica actriu mallorquina que molt amablement es sotmetrà a la prova del nostre CODI SECRET. Un pergamí llegendari que formula unes preguntes plenes de misteris, el tresor: les respostes. Donem la benvinguda a,

"EL CODI SECRET"
de
LINA MIRA

Lina Mira, es forma primer com a ballarina de ballet clàssic i després com a actriu de la mà de mestres com José Pedro Carrión, Ernesto Caballero o Miguel Angel Corpas.
Ha treballat a cinema amb Pedro Almodóvar (Tacones Lejanos 1991), Félix Sabroso i Dunia Ayaso (El Grito en el Cielo 1997), Eva Lesmes (El Palo 2000), Javier Fésser (Duelo de Titanes 2003) i Guillermo del Toro (El Laberinto del fauno 2005) entre d’altres. Ha estat part dels elencs televisius de sèries de ficció com Vallterra (2005), Laberint de Passions (2007) i Ous amb Caragols (2008) per a IB3. A nivell nacional ha participat a El Comisario (Telecinco 2003), Ana y los Siete (TVE 2004), A Tortas con la Vida (Antena 3), etc. Membre fundador de Diabéticas Aceleradas, companyia amb la qual durant dotze anys es dedicà al cabaret, els sketches televisius, la presentació d’esdeveniments i finalment a la comèdia àcida què els caracteritzà. Així com l’escriptura dels llibrets de Insulina Mon Amour (1995), Sa Trilogia Matancera (1997-1998) i de la sèrie de ficció Cocarroi Tiví (1998).
A teatre també ha participat en el Festival de Teatro Clásico de Almagro amb La Inocencia Castigada i El Galán Fantasma, ha fet Stand Up Comedy per a El Terrat i ha treballat a muntatges produïts per Fundació Teatre Principal (Els Desbarats 2002, Jocs de Matinada 2004, Melodies de Brouvell 2008) entre d’altres.
Ha co-protagonitzat amb Joan Bibiloni la comèdia Vis a Vis a Hawai de José Luis Alonso de Santos (2008-2009) i és actriu de doblatge.Actualment és part del elenc de Extrems de William Mastrosimone.

dilluns, 11 de gener de 2010

José Miguel Carrillo de Albornoz, avui a EL BALL DE LES PLOMES amb la seva novel·la EL ORO DEL CIELO.

dilluns, 11 de gener de 2010
Llicenciat en Dret, comissari d'exposicions, assessor d'inversions en art, però sobretot escriptor. José Miguel Carrillo de Albornoz, nét de Miguel Muñoz de San Pedro, comte de Canilleros, i descendent directe per part de mare de Moctezuma II, últim emperador asteca, i d'Hernando de Ovando, germà de Nicolás de Ovando, primer governador de Les Índies, acaba de presentar la seva darrera novel·la, EL ORO DEL CIELO i anit tendrem l' oportunitat de parlar amb ell al nostre programa PIRATES I SIRENES.

JOSÉ MIGUEL CARRILLO DE ALBORNOZ
autor de la novel·la històrica
EL ORO DEL CIELO


EL ORO DEL CIELO , novel·la nombre 17 del novel·lista, es va presentar fa dues setmanes en la capital d'Espanya i ja lidera les llistes de vendes en la Casa del Llibre de Madrid. Fa poc va fer parada a Càceres, la ciutat en la qual José Miguel Carrillo de Albornoz va néixer i a la qual ha decidit regressar. La seva novel·la es contextualitza en una de les civilitzacions més fascinants de la història: l'Egipte faraónico de Nefertiti i Akhenatón o Amenofis IV, el primer faraó que adopta el monoteisme.

EL ORO DEL CIELO ens sorprèn amb una trepidant aventura, un vibrant thriller que barreja passió i aventura, misteri i luxúria, realitat i ficció... Una rica recreació de la vida en l'Egipte de la XVIII Dinastia. Narrat amb tot luxe de detalls, emotiu, intens... i amb un magnífic contrapunt gràcies a una intrigant història que es desenvolupa en l'època actual.

divendres, 8 de gener de 2010

JURASSIC PARK de Michael Crichton a LA FUGA DELS LLIBRES

divendres, 8 de gener de 2010
Boneeees Pirates i Sirenes! Un divendres mes la nostra col·laboradora, l' escriptora i editora Joana Pol puja a la nau per "caçar" tots els secrets d´una de les novel·les més mediàtiques de l' escriptor de best sellers Michael Crichton.


JURASSIC PARK
de
Michael Crichton
Metge de formació, va néixer a Chicago i va estudiar a Harvard, Cambridge i l' Institut Tecnològic de Massachusets (MIT), a on va adquirir una sòlida formació cientícfica que va emprar a les seves novel·les. Se' l considera un dels precursors del anomenat estil tecno-thriller, que mescla elements pseudocientífics amb trames policíaques o aventures. S'han venut més de 150 mil·lions de còpies literàries de les seves obres, que han estat traduïdes a més de trenta idiomes i de les que dotze, se han portat al cinema. Es conegut principalment por esser el pare de Jurassic Park, però també ho és de la prestigiosa sèrie de televisión, ER (Urgencies).
Es l' única persona que ha tengut: el llibro número u (Acoso), la pel·lícula número u (Parque Jurásico) i la serie de televisió número u (Urgencies - ER), al mateix temps.

Michael Crichton ens va deixar a Los Angeles , California, el 4 de novembre del 2008, després d´una valenta i privada batalla contra el càncer.

dijous, 7 de gener de 2010

Les aparicions del Comte Mal amb l´investigador CHEMA FONT a CONTES PER A NO DORMIR

dijous, 7 de gener de 2010

Un cavaller dolent o una ànima ferida? Un comte cruel o un home atormentat? Totes les claus i les respostes d´una de les llegendes més misterioses de Mallorca, anit a PIRATES I SIRENES.

Un poderós misteri plegat de llegendes que tenen com a protagonista a un senyor mallorquí: El Comte Mal. Personatge comdemnat per la seva crueltat a cavalcar eternament a llom del seu cavall en flames. L´investigador i expert en fenòmens paranormals, CHEMA FONT, puja avui a bord del nostre vaixell per contar-nos aquesta història que més de 300 anys després de la seva mort encara ens provoca calfreds i ens posa el pèl de punta.LES APARICIONS DEL "COMTE MAL"
amb l´investigador mallorquí Chema Font


Aquest malvat personatge llegendari a Mallorca es solapa amb un de real; Ramon Safortesa Pacs-Fuster de Vilallonga i Nét, segon comte de Formiguera (1627-1694), senyor de les antigues cavalleries d’Hero, Santa Margarida, Alcudiola, Maria, Puigblanc, Castellet i Tanca i de l’alqueria de Galatzó a Calvià. El qual a l’edat de 12 anys heretà del seu pare dos greus litigis, l’un la pretensió de cobrar tributs basats en concessions reials a favor del comte sobre les terres comunals de Santa Margalida, i l’altre la d’exercir jurisdicció civil i criminal sobre els habitants de les seves cavalleries, veïns la major part del poble de Santa Margalida. En definitiva, l’intent de perpetuar un règim feudal a favor del Comte fou l’origen dels abusos i episodis violents, que dugueren la fantasia popular a relacionar-lo amb la llegenda del Comte Arnau, coneguda i difosa a Mallorca des de l’edat mitjana a través d’una popular cançó.

El Comte Mal perdé els seus litigis amb el poble de Santa Margalida, d’on fou desterrat, arribant a convertir-se en un personatge rellevant, a la Mallorca de la seva època. Seguint el fil de la llegenda, les seves aparicions sobre un cavall negre envoltat de flames, es relaten al puig Galatzó, una de les seves propietats. Al palau de Can Formiguera, la seva casa de Palma al costat de la Seu en al carrer de la Portella, es diu que el Comte Mal feu construir la torre que caracteritza aquest edifici, per a poder contemplar la seva estimada, una monja del convent de les Clarisses. Llegenda i realitat entremesclades, gràcies a la literatura del segle XIX i a una tradició oral, han fet del Comte Mal un dels mites més coneguts de la cultura popular a Mallorca.

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates