El dispensador de somnis d´IB3 Ràdio

dimecres, 18 de novembre del 2009

Haz González ens explica els viatjes de Zheng He a LA RUTA D´ORIÒ

dimecres, 18 de novembre del 2009
Salutacions a tots amics de PIRATES I SIRENES! Un dimecres mes tendrem el plaer de compartir coberta amb una d´aquestes persones superinteressants que sempre tenen alguna cosa a aportar a la nostra aventura nocturna:


HAZ GONZÁLEZ
Escriptor, viatjer, investigador.


La coberta d´un dels llibres del nostre convidat
Avui en Haz Gonzalez ens parlarà d´un fragment de la história poc conegut, o al manco menys que d´altres. Les fites de:



ZHENG HE
EL GRAN NAVEGANT XINÉS




Kunming, província de Yunnan, cap a 1371 - 1435) Almirall i diplomàtic xinès, el nom original del qual era Cheng Ho, que comandó la majoria d'expedicions d'ultramar en l'època de l'emperador Yongle, de la dinastia Ming. Aquest explorador va contribuir a augmentar la influència marítima i comercial de Xina a través de les regions que voregen l'Oceà Índic. Fill d'un musulmà que havia peregrinat a la Meca, la seva família declarava tenir ascendència mongola.




El seu primer viatge ho va fer en 1405, amb 62 vaixells carregats d'or i altres tresors, i 27.800 homes. La flota va arribar A Champa (avui Vietnam del sud), Siam, Malacca i Java; va travessar l'Oceà Índic fins a Calcuta, Cochinchina i Ceilan (avui Sri Lanka). Va regressar a Xinesa en 1407. En els seus cinc viatges posteriors (1409-1421), les esquadrilles de la flota de Zheng van arribar al Sud-est asiàtic, Índia, el golf Pèrsic, Àfrica oriental i Egipte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates